شنبه , ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰:۵۸ قبل از ظهر
  • کد خبر 6938
  • توسعه سنتی مدرنیته در شهرسازی و معماری مورد توجه قرار گیرد
    توسعه سنتی مدرنیته در شهرسازی و معماری مورد توجه قرار گیرد

    توسعه سنتی مدرنیته در شهرسازی و معماری مورد توجه قرار گیرد

    محمدرضا پورمحمدی روز سه‌شنبه در مراسم آغاز بکار دهمین اجلاس بین‌المللی رشد و توسعه شهری با رویکرد حفاظت از بافت‌های تاریخی در حوزه اوراسیا افزود: دنیای ما دنیای پارادوکس هاست، پاردوکس فقیر و غنی، علم و ثروت و در این میان پارادوکس سنت و مدرنیته بر شهر و شهرسازی سایه انداخته است.
    وی ادامه داد: بعضی وقت‌ها به بهانه حمایت از سنت بافت‌های تاریخی را به شهر ارواح تبدیل کردیم و گاه به بهانه تجدد و مدرنیته همه آثار کهن و دیر پای خود را خراب کردیم.
    پورمحمدی با تاکید بر اینکه باید سنت و مدرنیته را درک کرده و آشتی دهیم، گفت: شهرسازان و معماران سعی کنید در این پارادوکس توسعه سنتی نو را در برنامه داشت.
    وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات شهری ما این است که معماران در طول زمان نگاه و رویکرد انتزاعی و تجردی پیدا کرده اند و فقط بنا را می‌بینند و تک سلولی به شهر نگاه می‌کنند.
    استاندار آذربایجان‌شرقی افزود: معماری ما یک معماری وحدت در عین کسرت هست، اما الان چنین نگرشی در فضای شهری ما وجود ندارد باید جز و کل را باهم دید.
    پورمحمدی گفت: اگر در جز محدود بشویم کلیت را از دست خوهیم داد و اگر در کلیت محدود شویم اجزا را فراموش خواهیم کرد که زیبا نخواهد بود.
    در این اجلاس اساتید صاحب نظر، محققان و پژوهشگران داخلی و خارجی از کشورهای ژاپن، چین، روسیه، فرانسه، فنلاند، ایتالیا، بلغارستان، ترکیه و ارمنستان حضور دارند.
    همایش پایانی هفتم و هشتم شهریور ماه جاری با ارائه مقالات برگزار می‌شود.
    در ۸ روز ابتدایی این اجلاس ورک‌شاپ و کار میدانی در بخش هایی از بافت تاریخی و کهن تبریز توسط گروه های پیمایشی در قالب اساتید و دانشجویان در حوزه های تعریف شده مانند احیای میدان صاحب آباد و حفاظت از بازار تبریز به عنوان بزرگترین بازار سرپوشیده جهان و سایر بخش ها کارهای تحقیقاتی برگزار می شود.
    گروه های پیمایشی شرکت کننده در این اجلاس در ۴ روز ابتدای آغاز ورک شاپ در بحث ها و نشست های تخصصی، بازدیدهای میدانی و کارگاه های علمی شرکت می کنند و در ۴ روز بعدی دانشجویان در موضوع مشخص فعالیت می کنند.
    این اجلاس در ۱۰ تا ۱۵ محور از جمله کاهش ریسک پذیری بازار تبریز، احیای بخشی از جاده ابریشم حدفاصل میدان بهشتی تا میدان صاحب آباد، بازآفرینی میدان صاحب آباد، مدیریت انرژی در شهر، نوزایی شهری، نقش ابزارهای اجتماعی در احیا و تقویت مشارکت در راستای تاب آوری شهر و گردشگری و توسعه شهری از بعد گردشگری در حال برگزاری است.

    ایرنا



    مطلب پیشنهادی

    طرح ترافیک ۴۰ ساله تهران نیازمند جراحی

    طرح ترافیک ۴۰ ساله تهران نیازمند جراحی

    سالهاست که مدیران شهری برای کنترل ترافیک و تسهیل در تردد طرح ترافیک را در معابر مرکزی تهران اجرایی می‌کنند، طرحی که حالا با گذشت چهار دهه از اجرای آن به لزوم بازبینی و تغییرات این طرح اشاره می‌شود.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *