پنجشنبه , ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۷:۴۶ بعد از ظهر
  • کد خبر 10485
  • راه اعتراض به پروژه‌های شهری ایجاد شود
    راه اعتراض به پروژه‌های شهری ایجاد شود

    زندگی در شهر های آلوده خطر ابتلا به آلزایمر را تشدید می کند

    پیشتر محققان علوم پزشکی اعلام کرده بودند آلودگی هوا بیماری قلبی، بیماری ریوی و مرگ زودهنگام را سبب می‌شود. از دیرباز این نکته مسجل شده بود که آلودگی هوا سرطان ریه، بیماری‌های مزمن انسدادی ریه، آمفی زم، آسم، بیماری قلبی و سکته مغزی را سبب می‌شود.
    در مطالعه‌ای که به تازگی در چین انجام گرفت برآورد می‌شود در افراد ۷۵ ساله و بالاتر، سالانه یک هزار و ۱۶۶ مورد مرگ در هر یکصد هزار نفر بر اثر آلودگی هوا روی می‌دهد که بیش از یک درصد است.
    ولی اکنون این پرسش مطرح است که آیا آلودگی هوا ممکن است سبب تخریب قوای حافظه و در نهایت ابتلا به بیماری آلزایمر شود؟
    مطالعات بسیاری در کشور‌های متفاوت، حاکی از ارتباط الودگی هوا با تخریب قوای شناختی است.
    سه مطالعه در سه منطقه مختلف جهان نشان می‌دهد آلودگی هوا ممکن است با زوال عقلی و آلزایمر مرتبط باشد.
    مطالعات محققان چینی و آمریکایی در چین نشان داد قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا به کاهش توان اجرای آزمایش‌های گفتاری و آزمون‌های ریاضی می‌انجامد.
    در مطالعه دیگر، محققان انگلیسی با بررسی ۱۳۰ هزار و ۹۷۸ فرد بین ۵۰ تا ۷۹ ساله در لندن که بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۳ انجام گرفت دریافتند آن‌هایی که بین آلودگی هوا و آلزایمر، ارتباط برقرار است.
    در مطالعه سوم که در آمریکا انجام گرفت محققان در دانشگاه‌های هاروارد و کالیفرنیای جنوبی با بررسی ۹۹۸ زن بین ۷۳ تا ۸۷ سال با استفاده از تصویر برداری به روش ام آر آی دریافتند زنانی که در معرض غلظت زیادتر آلودگی هوا قرار می‌گیرند دچار افت توان عقلی می‌شوند و میزان ابتلا به آلزایمر در آنان بیشتر است.
    به گزارش پایگاه خبری دانشگاه هاروارد در اینترنت، آلودگی هوا با افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر همراه است، ولی عامل ایجاد آن نیست.
    بر اساس آمار‌ها برآورد می‌شود حدود پنج میلیون و چهارصد هزار نفر در آمریکا به بیماری آلزایمر مبتلا باشند که هیچ درمانی ندارد، ولی برخی داروها، قادرند شرایط قوای شناختی بیماران را کنترل کنند.
    با بالا رفتن سن و پیر شدن سلول ها، ترشح ماده شیمیایی سروتونین کاهش می‌یابد، بدین ترتیب ارتباط بین سلولی و انتقال اطلاعات دچار مشکل می‌شود.
    این مشکل بیشتر از همه در بخش حافظه و خاطرات خود را نشان می‌دهد.
    خاطره‌ها ترکیبی هستند از یادآوری دیده‌ها و شنیده‌ها و احساسات که برای یاداوری آن‌ها مغز نیاز به برقراری یک ارتباط پیچیده سلولی بین همه بخش‌ها دارد.
    به همین علت با بالا رفتن سن و کم شدن ترشح سروتونین در مغز، خاطره‌ها کمرنگ یا فراموش می‌شوند.
    در بیماری آلزایمر ترشح سروتونین به شدت کاهش می‌یابد، اما این مسئله همیشه به علت پیر شدن سلول‌ها نیست.
    سکته مغزی که باعث از دست رفتن بخشی از سلول‌های مغز می‌شود یا شوک عاطفی پس از دست دادن عزیزی می‌توانند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهند.
    آلزایمر با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فراموش کردن آدرس‌ها و اسم‌ها آغاز می‌شود و کم کم تا آنجا پیش می‌رود که فرد حتی راه بازگشت به خانه را فراموش می‌کند.
    بیماری آلزایمر متاسفانه درمانی ندارد، اما می‌توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد.


    مطلب پیشنهادی

    شهر کرج در فهرست ۱۰ شهر برتر نوسازی مسکن معرفی شد

    شهر کرج در فهرست ۱۰ شهر برتر نوسازی مسکن معرفی شد

    رئیس اداره برنامه‌ریزی مسکن و بازآفرینی اداره کل راه و شهرسازی استان البرز از انتخاب شهر کرج به عنوان ۱۰ شهر برتر در زمینه عملکرد کلی نوسازی مسکن در سطح کشور خبر داد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *