جمعه , ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ - ۸:۵۶ قبل از ظهر
  • کد خبر 8431
  • خلأ طرح جامع تولید مسکن
    علاءالدین ازوجی در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح لزوم اجرایی شدن مدل سازی اطلاعات ساخت و ساز (BIM) در طرح های عمرانی کشور گفت: با نهادینه شدن این نوع ساخت و ساز، حداقل ۱۰ درصد از منابع تخصیص داده ذخیره خواهد شد و به این ترتیب می‌توان این منابع را به تکمیل و ساخت پروژه های دیگر اختصاص داد. وی لزوم بهره گیری از اینگونه مدل ساخت در صنعت احداث را ضروری خواند و افزود: باید تلاش کنیم که این موضوع در برنامه هفتم توسعه کشور لحاظ شود تا عمومیت پیدا کند و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران آمادگی نیز دارد که پیشگام اجرای این مدل در کشور شود. ازوجی تاکید کرد: کاهش هزینه‌های دولت، افزایش درآمد دولت، بهینه شدن منابع و سرمایه و در نهایت رضایت مردم در کسب خدمات از ویژگی‌های اینگونه مدل ساخت است که با اجرایی شدن آن در استان تهران می توان انتظار داشت استان های دیگر نیز از این تجربه به عنوان یک الگو استفاده کنند. به گزارش ایسنا، امروزه مدل‌سازی اطلاعات ساخت کاربرد گسترده‌ای از طراحی و ساخت تا بهره‌برداری و حتی مرحله تخریب ساختمان‌ها پیدا کرده‌است. این فناوری با نمایش دیجیتال خصوصیات ساختمان مدیر پروژه و ذی‌نفعان را در هر مرحله برای تصمیم‌گیری درست یاری می‌کند. مدل‌سازی اطلاعات ساختمان کلیه فعالیت‌های مدیریت ساخت، بر اساس اسناد قرارداد، به دو مقوله نقشه‌ها و مشخصات وابسته هستند، به این صورت که به کمک نقشه‌ها کمیت کار و براساس مشخصات فنی، کیفیت آن تعریف می‌گردد مدل سازی اطلاعات ساخت و ساز به عبارت فنی یک مدل CAD است که به یک پایگاه داده (Data Base) متصل می‌باشد، به نحوی که هر گونه اطلاعات مربوط به پروژه را می‌توان در آن ذخیره کرد؛ بنابراین BIM به عنوان یک منبع مشترک اطلاعات، بین کل تیم طراحی و اجرای ساختمان، عمل می‌کند.

    لیست ممنوعه شهرسازی در تهران‌ مشخص شد

    صبح امروز در جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران اصلاحیه مصوبه مدیریت تعارض منافع در شهرداری مورد بررسی قرار گرفت.

    بهاره آروین با بیان اینکه ماده ۷ این مصوبه طبق اسناد و قوانین بالادستی نیازمند تغییراتی است، گفت: مثلاً در زمینه برخی موضوعات از جمله اجتناب از تکفل اموری که زمینه قبول منافع متعارض را به وجود آورد، باید اصلاحاتی در نظر بگیریم.

    سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران افزود: دستورالعمل اجرایی مصوبه تعارض منافع در سال ۹۶ از سوی وزیر راه و شهرسازی ابلاغ شد و در آن صراحتاً قید شد که دارندگان پروانه نظام مهندسی که در شهرداری و واحدهای تابعه کار می‌کنند، نباید از پروانه خود استفاده کنند. در ادامه از سوی برخی مهندسان شاغل در شهرداری به دیوان عدالت اداری اعتراضاتی شد مبنی بر اینکه افرادی که در زمینه کنترل نقشه ساختمان ورودی ندارند، نباید در استفاده از پروانه محدود شوند. به همین جهت وزیر راه تغییراتی را اعمال کرد.

    آروین با بیان اینکه در گفتگو با دیوان عدالت اداری قرار شد مصوبه شورای شهر هم در این زمینه اصلاح شود، گفت: اصلاحیه ماده ۷ مبنی بر این است که دارندگان پروانه‌های اشتغال در هریک از رشته‌های ۷ گانه مندرج در قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان اعم از اصلی یا مرتبط و در هر پایه که همزمان در شهرداری تهران و واحدهای تابعه تحت هر عنوان مسئولیت بررسی یا تایید نقشه یا امور مربوط به کنترل ساختمان را بر عهده دارند، نباید از پروانه اشتغال به کار در صلاحیت‌های مندرج در ظهر پروانه خود و امتیازهای ناشی از آن استفاده کنند.

    وی افزود: دوستان در کمیسیون‌معماری و شهرسازی دغدغه داشتند که ممکن است اصلاحیه نامفهوم باشد و به همین دلیل تبصره ذیل ماده ۷ اصلاح شد که به شرح ذیل است:

    شهرداری تهران مکلف است ظرف مدت حداکثر یک ماه پس از تصویب این مصوبه لیستی شامل شهردار تهران، معاونین شهردار، مدیران کل و معاونین مدیران کل و روسای ادارات تابعه معاونت شهرسازی و معماری، شهرداران مناطق، شهرداران نواحی، معاون شهرسازی و معماری، روسای صدور پروانه، روسای نظارت فنی و روسای طرح تفصیلی و بر و کف در مناطق، روسا و مدیران فنی، مدیران و کارشناسان کنترل نقشه و ماموران بازدید دفاتر خدمات الکترونیک شهر تهران، اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل و معاونین سازمان نوسازی شهرداری تهران و سایر کسانی را که مشمول این ماده واحده می‌شوند به عنوان لیست ممنوعه در سامانه شهرسازی برای کلیه مناطق شهر تهران اعمال نماید.

    در نهایت با رأی موافق اعضای شورای شهر تهران طرح اصلاحیه این مصوبه به تصویب رسید.

    مهر



    مطلب پیشنهادی

    طرح ترافیک ۴۰ ساله تهران نیازمند جراحی

    طرح ترافیک ۴۰ ساله تهران نیازمند جراحی

    سالهاست که مدیران شهری برای کنترل ترافیک و تسهیل در تردد طرح ترافیک را در معابر مرکزی تهران اجرایی می‌کنند، طرحی که حالا با گذشت چهار دهه از اجرای آن به لزوم بازبینی و تغییرات این طرح اشاره می‌شود.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *