شنبه , ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۳ قبل از ظهر
  • کد خبر 7583
  • کشف ساختارهای معماری دوره اسلامی در تپه کوشکله سقز
    سر برآوردن معماری صخره ای از دل دریاچه شهید عباسپور

    کشف ساختارهای معماری دوره اسلامی در تپه کوشکله سقز

    به گزارش برزن نیوز و بر اساس اعلام اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان، سرپرست تیم کاوش باستان‌شناختی تپه باستانی کوشکله سقز گفت: نتایج اولیه در این فصل، شامل کشف بقایای معماری از دو دورۀ فرهنگی قرون میانۀ اسلامی و دوران تاریخی است که برای مشخص شدن پیشینه و تاریخ گذاری مطلق آنها باید آزمایش سالیابی صورت گیرد.
    طاهر قسیمی افزود: ساختارهای مشخص شده از دوره اسلامی بیانگر استقرارهای روستانشینی در منطقه بوده و از دوره تاریخی نیز ساختاری خشتی مشخص شده است.
    وی اضافه کرد: علاوه بر مطالعه موارد فرهنگی، مطالعات میان رشته ای همچون: باستان – جانورشناسی، باستان – گیاه شناسی، زمین – ریخت شناسی، سالیابی دیرین مغناطیس، سالیابی کربن ۱۴ و سالیابی به شیوه گرمالیان انجام می شود.
    وی گفت: برنامه پژوهشی باستان شناختی تپه کوشکله، نخستین پروژه لایه نگاری در شهرستان سقز است که می تواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار پژوهشگران قرار داده و بخشی از جدول گاهنگاری منطقه را مشخص و تکمیل سازد و در این راستا، برای حفاظت و معرفی این آثار ارزشمند هماهنگی های لازم با اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان انجام شده است.
    مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان نیز، بر لزوم انجام کاوشهای باستان شناسی و نقش مهم این پژوهش ها در روشن سازی پیشینه تاریخی، فرهنگی و سکونتی انسان در استان کردستان تأکید کرد.
    سید محسن علوی افزود: انتظار می رود نتایج این کاوش ها بتواند با برنامه ریزی دراز مدت و ایجاد سایت موزه، در جذب گردشگران داخلی و خارجی به استان کردستان و شهرستان سقز موثر باشد.
    نخستین فصل کاوش باستان شناختی تپه باستانی کوشکله شهرستان سقز با هدف لایه نگاری برای شناسایی دوره های تاریخی از فروردین ۱۳۹۸ آغاز شده است.



    مطلب پیشنهادی

    نشست مشترک مدیران و معاونین اداره کل راه و شهرسازی و بانک مسکن خوزستان با حضور مسعود بیات منش، مدیرکل راه و شهرسازی و یاور عسکری، مدیر شعب بانک مسکن خوزستان و جمعی از مدیران و معاونین با هدف خدمت رسانی به متقاضیان مسکن در استان برگزار شد. در این نشست مسائل و موضوعات دوجانبه میان بانک مسکن و اداره کل راه و شهرسازی خوزستان بررسی شده و در خصوص برخی پیشنهادات تصمیم گیری شد. مسعود بیات منش، مدیرکل راه و شهرسازی استان خوزستان با اشاره به اهمیت و لزوم برگزاری این جلسات مشترک گفت: در نشست مدیران و معاونین راه و شهرسازی خوزستان و مسئولان بانک مسکن موضوعات مسکن ملی و مسکن مهر مطرح شد و برای تسریع در خدمت رسانی به متقاضیان تصمیماتی اتخاذ شد. وی گفت: بررسی روند پرداخت تسهیلات به متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن و ارائه تسهیلات به همکاران از جمله موضوعات مهم مطروحه در این نشست بود. مدیرکل راه و شهرسازی استان خوزستان اضافه کرد: خوشبختانه بانک مسکن در استان خوزستان همکاری و تعامل بسیار خوبی را در بحث اجرای طرح های ساخت مسکن و ارائه تسهیلات به طرح نهضت ملی مسکن در استان دارند. بیات منش تصریح کرد: در این جلسه همچنین موارد مربوط به رفع مشکل برخی پروژه های مسکن مهر در برخی از شهرستانها مطرح و برای رفع مشکلات تصمیم گیری شد. یاور عسکری، مدیر شعب بانک مسکن خوزستان نیز در ادامه صنعت ساخت مسکن را پیشران اقتصاد ملی کشور بیان کرد و افزود: بخش عمده تامین تسهیلات در طرح نهضت ملی مسکن به عهده بانک مسکن است که از این جهت دستاوردی بزرگ برای بانک محسوب می شود و نشان از این دارد که بانک همواره در فعالیتهای عمرانی و رونق بخشی به ساخت و ساز مسکن پیشتاز است. وی با اشاره به اینکه بانک مسکن بازوی قدرتمند عمرانی دولت در بخش توسعه مسکن و رونق اقتصادی است بیان کرد: تنها در قالب طرح مسکن مهر ، بانک مسکن استان خوزستان برای ساخت ۱۰۷ هزار واحد مسکونی در استان تسهیلات پرداخت کرده است که در این بخش یکی از استانهای برتر در پرداخت تسهیلات مسکن مهر بوده است.

    صنعت ساخت مسکن پیشران اقتصاد ملی کشور است

    در نشست مشترک مدیران بانک مسکن و اداره کل راه و شهرسازی خوزستان بر تعامل و همگرایی بیش از پیش برای پیشبرد اهداف طرح نهضت ملی مسکن در استان تاکید شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *