پنجشنبه , ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۰ بعد از ظهر
  • کد خبر 7613
  • دلیل افت جمعیت روستایی کشور؛ تبدیل غیراصولی روستاها به شهر
    دلیل افت جمعیت روستایی کشور؛ تبدیل غیراصولی روستاها به شهر

    دلیل افت جمعیت روستایی کشور؛ تبدیل غیراصولی روستاها به شهر

    غلامرضا مجیدی مدیرکل برنامه‌ریزی و هماهنگی طرح‌های بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ارتباط با مشکلات “اقتصاد روستا” اظهار کرد: دلیل عمده کم شدن جمعیت روستائیان کشور مهاجرت از روستاها به شهرها نیست بلکه سیاستی در کشور دنبال می‌شود که روستاهای بزرگ به شهر تبدیل می‌شوند.
    وی افزود: کاهش جمعیت روستاها درنتیجه استحاله نیست بلکه استفاده ابزاری از یک امکان قانونی است؛ در برخی از مواقع وقتی مطالبات روستائیان پاسخ داده نمی‌شود در عوض این امتیاز تبدیل روستا به شهر را به روستائیان میدهند.
    دلیل اصلی کاهش جمعیت روستایی تبدیل شدن ۱۱۰۰ روستا به شهر است
    مدیرکل برنامه‌ریزی و هماهنگی طرح‌های بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ادامه داد: باید توجه داشت که در این شکل از ایجاد شهرها درواقع اسم روستا به شهر تبدیل‌شده اما عملکرد و فضا کماکان مانند روستا است.
    وی اظهار داشت: در سرشماری سال ۶۵ حدود ۴۰۰ شهر داشتیم که امروز به حدود هزار و ۵۰۰ شهر رسیده که درواقع شهرهای جدید درواقع همان روستاهای چند هزار نفری قبلی است.
    وی تصریح کرد: مهاجرت از روستاها به شهرها پدیده عمومی نیست و در روستاهایی که دستگاه‌های دولتی به وظایف خود به‌درستی عمل کرده و زمینه برای اشتغال ایجاد کرده‌اند نه تنها جمعیت آن کم نشده بلکه به جمعیت آنها اضافه شده است.
    مجیدی گفت: دستگاه‌های زیادی در روستاهای کشور فعال هستند اما انسجام و هماهنگی میان آنها وجود ندارد که این امر بزرگترین آسیب در حوزه توسعه روستایی کشور است.
    مسئولان بودونبود روستاها را در اقتصاد کشور بی تاثیر می‌دانند
    وی اظهار داشت: کشوری که امنیت غذایی ندارد و مواد اولیه مورد نیاز خود را در داخل تولید نمی‌کند، نمی‌تواند در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشد و همیشه دستش به سوی دیگر کشورها دراز است و دیگر نمی‌تواند ادعای استقلال یا اقتصاد مقاومتی داشته باشد.
    مجیدی تأکید کرد: پایه استقلال و اقتصاد مقاومتی کشورمان در روستاها بنانهاده شده است اما مسئولان به این باور نرسیدهاند و روستاها را به‌عنوان نقاط کوچک و ضعیفی تصور می‌کنند که بودونبود آن تفاوتی به حال اقتصاد کشور ندارد.
    نظم دهی به اقتصاد خرد روستا با شبکه‌سازی
    مدیرکل برنامه‌ریزی و هماهنگی طرح‌های بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ادامه داد: کشور دانمارک معتبرترین برندهای تولید لبنیات در دنیا را دارد اما بیشتر واحدهای تولیدی لبنیات در این کشور خرد و متوسط هستند به‌طوری‌که تعداد زیادی از دامداران تنها یک یا دو دام دارند اما شبکه گسترده‌ای برای نظم دهی به آنها وجود دارد.
    پیشنهاد تشکیل شورای عالی روستایی و عشایر
    وی گفت: برای رفع ناهماهنگی میان دستگاه‌های پیشنهاد شد که برای توسعه روستایی، اصلاح ساختاری ایجاد شود و یک نهاد برنامه‌ریز و نظارتی در سطح ملی شکل گیرد؛ به همین منظور پیشنهاد شد شورای عالی روستایی و عشایری در کشور شکل گیرد و با تشکیل سند ملی توسعه روستایی و عشایری دستگاه‌ها مکلف به اجرای آن سند شوند.
    مجیدی اظهار داشت: وظایف دستگاه‌های روستایی حول سه محور در بخش توسعه عمران روستایی ساماندهی شود و نمی‌توان همه مسئولیت‌های را در یک دستگاه ساماندهی کرد؛ در سال‌های گذشته جهاد سازندگی به‌نوعی دولت روستا بود و بقیه دستگاه‌ها متولی غیر از روستا اما تجربه ثابت کرد نمی‌توان به این صورت موفق بود و بدنه جهاد سازندگی جدا شد و مسئولیت‌ها به دستگاه ها بازگشت.
    صنایع روستایی باید با منطقه پیوند داشته باشند
    این مقام مسئول بابیان اینکه دم دست‌ترین ظرفیت اشتغال‌زایی در روستاهای کشور بوم گردی است تأکید کرد: ظرفیت اشتغال بخش کشاورزی در روستاهای کشور به سقف خود رسیده است و برای اشتغال‌زایی در این بخش باید به سمت افزایش بهره‌وری رفت.
    وی در ارتباط با توسعه صنایع صنعتی در مناطق روستایی گفت: در زمان جهاد سازندگی سابق، نواحی صنعتی در مناطق روستایی ایجاد شد اما صنایعی که در آنها شکل گرفته بود وابستگی به روستاها نداشتند به‌طوری‌که شرکت قطعه‌سازی خودرو به خاطر اینکه از معافیت مالیاتی بهره‌مند شود در روستاها مستقرشده بود.
    مجیدی افزود: تجربه خوبی از بردن صنعت در روستاها نداریم اما صنایع تبدیل بخش کشاورزی، صنایع خوبی برای توسعه در روستاها است و ارزش افزوده مناسبی برای روستائیان ایجاد می‌کند.

    فصل اقتصاد



    مطلب پیشنهادی

    طرح ترافیک ۴۰ ساله تهران نیازمند جراحی

    طرح ترافیک ۴۰ ساله تهران نیازمند جراحی

    سالهاست که مدیران شهری برای کنترل ترافیک و تسهیل در تردد طرح ترافیک را در معابر مرکزی تهران اجرایی می‌کنند، طرحی که حالا با گذشت چهار دهه از اجرای آن به لزوم بازبینی و تغییرات این طرح اشاره می‌شود.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *