جمعه , ۱ آبان ۱۴۰۵ - ۸:۴۱ بعد از ظهر
  • کد خبر 23289
  • پایانه تاکسیرانی شهید شیعه‌زاده، در راستای تداوم برنامه مسقف‌سازی پایانه‌ها در سطح منطقه یک و با بهره‌گیری از عناصر طراحی و معماری ایرانی ـ اسلامی، در میدان تجریش احداث و به بهره‌برداری رسید.

    نخستین پایانه تاکسیرانی با طراحی معماری ایرانی

    پایانه تاکسیرانی شهید شیعه‌زاده، در راستای تداوم برنامه مسقف‌سازی پایانه‌ها در سطح منطقه یک و با بهره‌گیری از عناصر طراحی و معماری ایرانی ـ اسلامی، در میدان تجریش احداث و به بهره‌برداری رسید.

    به گزارش برزن نیوز هادی حق‌بین، شهردار منطقه یک تهران، در آیین رونمایی از این پایانه که با حضور علی خموشی، معاون نظارت و امور مناطق سازمان مدیریت تاکسیرانی شهر تهران، رضا جوان، سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری منطقه یک، محمد چمن‌لو، مدیر تاکسیرانی منطقه و جمعی از مدیران و مسئولان برگزار شد، اظهار داشت: با هدف ارتقای کمی و کیفی زیرساخت‌های حمل‌ونقل پاک و ارائه خدمات مطلوب‌تر به شهروندان، ایجاد فضایی ایمن و مناسب برای پایانه‌ها ضروری بود تا ضمن حفاظت از مسافران در برابر گرما، سرما و شرایط نامساعد جوی، موجبات افزایش رفاه عمومی و رضایت‌مندی مسافران و رانندگان تاکسی را فراهم سازد.

    وی افزود: بر همین اساس، عملیات اجرایی ساخت پایانه شهید شیعه‌زاده از آبان‌ماه سال گذشته در ضلع جنوبی میدان تجریش و ابتدای خیابان شهید دربندی (مقصودبیک) آغاز شد و اکنون پس از تکمیل، به بهره‌برداری رسیده است.

    معرفی و ویژگی های پروژه:

    پایانه تاکسیرانی شهید شیعه زاده

    مشخصات پروژه:

    معمار مسئول و مدیرپروژه: علیرضا مولودی

    معمار فاز یک: لادن اکبری

    معمار فاز دو: سمیه صفری

    طراح و محاسب سازه: بابک افشارپاد

    طراحی سیویل: امیر طاهری

    طراحی تاسیسات الکتریکی: فرشاد شکیبی

    عکاس: علیرضا مولودی

    شرکت مشاور: طراحان راه ماد

    کارفرما: شهرداری منطقه ۱ (معاونت حمل و نقل و ترافیک)

    مدت اجرا: آبان ۱۴۰۳ تا شهریور ۱۴۰۴

    نشانی پروژه: تهران – منطقه ۱ – انتهای خیابان ولیعصر – جنوب میدان تجریش

     

    مسائل و چالش های ابتدایی پروژه شامل: نیاز مبرم به مسقف سازی، بی نظمی در مدیریت پایانه، قرارگیری در بافت سنتی و مذهبی منطقه۱(نزدیکی به حرم امامزاده صالح (ع)،بازار تجریش،پلازا صالحیه و میدان تجریش)،تراز ارتفاعی مناسب و دید مستقیم و بسیار خوب به موقعیت های اشاره شده و رشته کوه های البرز

    پس از بررسی نیازها،دید و منظر و بافت شهری،شرایط اقلیمی،تجارب مشابه در دسته کاربری پایانه های تاکسی در کشورهای مختلف و شهر تهران،کانسپت طرح به سمت تلفیق معماری ایرانی و معاصر سوق پیدا کرد تا پاسخگو هویت بافت،نیازهای عملکردی موجود و آینده باشد.

    بیان ایده طرح: به دلیل کانسپ تلفیقی،تعدادی از عناصر اصیل معماری ایرانی بکار گرفته شد،مانند،طاق آهنگ در سقف(یکی از کهن ترین طاق هاست با قدمت حدود ۲۰۰۰ سال)،در دو نمای شمالی و جنوبی ترکیب بندی قوس های سنتی مانند هولچین در مرکز و شاخ بزی ملایم در کناره ها استفاده شد و در بخش تزیینات،از آجر لعابدار فیروزه ای در لبه جداره های نما و طرح گل نیلوفر با ترکیب رنگی فیروزه ای و سبز در چهار نمای پایانه بکار رفت و مصالح اصلی پایانه آجر سنتی است. لبه سقف در نماهای شمال و جنوبی بصورت قوسی شکل است که با  سطوح و فرم های خاص کوه و تپه های البرز همخوانی دارد. سقف از داخل نیز بصورت موجدار است و حس حرکت را القا می کند. در کف پایانه مصالح سنگ کیوبیک بکار رفته تا باعث شود سرعت خودروها کاهش یافته و امنیت مسافران تامین شود.

    مشخصات پایانه: مساحت پروژه ۸۴۰ مترمربع، پوشش سقف ۳۳۲ مترمربع، فضای باز ۵۰۸ مترمربع، ابعاد سقف ۱۷×۵/۱۹ متر، ۱۲ ستون، ارتفاع حجم در مرکز نما ۶ متر و در کناره ها ۵/۵ متر و دارای ۴ خط تاکسی است.

    در این پروژه تلاش شده که هر چقدر کوچک،قدمی برای احیای معماری ایرانی در عصر حاضر برداشته شود.



    مطلب پیشنهادی

    اقتصاد ایران باید تغییر مسیر دهد/ نسخه دوساله برای عبور از شرایط جنگی

    اقتصاد ایران باید تغییر مسیر دهد/ نسخه دوساله برای عبور از شرایط جنگی

    وحید شقاقی شهری، درباره شرایط اقتصادی کشور و راهبردهای مورد نیاز برای مقابله با فشارهای …

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *