دوشنبه , ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۲:۰۲ بعد از ظهر
  • کد خبر 17075
  • انتشار کتاب دو استاد دانشگاه تهران پیرامون توسعه کلانشهر تهران
    انتشار کتاب دو استاد دانشگاه تهران پیرامون توسعه کلانشهر تهران

    انتشار کتاب دو استاد دانشگاه تهران پیرامون توسعه کلانشهر تهران

     به گزارش برزن نیوز به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، کتاب «قدرت و شهری‌سازی: نقدی بر توسعه کلانشهر تهران» به کوشش  مژگان طاهری تفتی عضو هیأت علمی دانشکده شهرسازی و  اشکان رضوانی نراقی استاد فقید دانشکده شهرسازی دانشکدگان هنرهای زیبای دانشگاه تهران، روانه بازار نشر شد.

    این کتاب را می‌توان آخرین اثر علمی اشکان رضوانی نراقی نیز برشمرد که پس از درگذشت ایشان و با همکاری طاهری تفتی منتشر شده است. رضوانی نراقی یکی از کوهنوردانی بود که ۵ دی ماه ۱۳۹۹ در جریان حادثه سقوط بهمن در ارتفاعات شمال تهران درگذشت.

    این کتاب دربردارنده مقالاتی از نسل جدید پژوهشگران شهری دانش‌آموخته داخل و خارج ایران است که هر یک با دیدگاهی خاص و گاه با تمرکز بر یک دوره زمانی خاص، گوشه‌ای از تحولات شهر تهران را روایت کرده‌اند.

    به گفته طاهری تفتی، این مجموعه به دنبال خوانشی تحلیلی و انتقادی از تأثیر افراد و نهادهای رسمی و غیررسمی قدرتمند بر فرآیند توسعه شهری تهران در سده گذشته خورشیدی بوده و بدین اعتبار کوشیده است روایتی متفاوت از توسعه کلانشهر تهران فراهم آورد.

    هر چند  مقالات به طور مستقیم به نظریه‌پردازی در مورد قدرت در برنامه‌ریزی شهری نپرداخته‌اند، اما هر یک از منظر خود، خوانشی انتقادی از نقش افراد و نهادهای قدرتمند در توسعه شهر تهران را به دست داده‌اند؛ خوانشی که از چیستی تهران آغاز می‌شود و به تحلیلی از پروژه‌های مسکونی و پروژه‌های بزرگ‌مقیاس قبل از انقلاب اسلامی، نهادهای درگیر در برنامه‌های نوسازی، برنامه‌ریزی شهری و اجرای آنها در شهر تهران می‌انجامد.

    آخرین مقاله این مجموعه به قلم طاهری تفتی، که اخیراً با عنوان – Flexibility in Planning and Unequal Geography of Zoning Reliefs in Tehran Metropolitan area در پنجمین کنگره مدارس برنامه‌ریزی شهری جهان (WPSC) در بالی اندونزی ارائه شد، به ماهیت و عملکرد نهاد کمیسیون ماده ۵ بر پایه داده‌های جمع‌آوری شده از تصمیمات این کمیسیون در یک بازه ۱۰ ساله در شهر تهران می‌پردازد.



    مطلب پیشنهادی

    شهرهای بدون مانع برای افراد دارای معلولیت

    شهرهای بدون مانع برای افراد دارای معلولیت

    شهرهای هوشمند فراگیر ملزم به اجرای اصولی برای بهبود کیفیت زندگی ساکنان شهروندان و افزایش استقلال همه افراد از جمله افراد دارای معلولیت هستند تا تمام ویژگی‌های کلیدی شهر هوشمند از جمله حمل‌ونقل، آموزش، اشتغال، امکانات اجتماعی و رفاهی برای همه ساکنان قابل‌دسترس باشد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *