دوشنبه , ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۳:۲۲ قبل از ظهر
  • کد خبر 761
  • شورایاری تیغ دو لبه است/ فساد در شورایاری ها دور از ذهن نیست

    شورایاری­‌ها باید ماهیت داوطلبانه و مدنی داشته باشند و به عنوان بازوی شورای شهر در محلات، خواسته­‌های مردم را به گوش مسئولان برسانند. البته در قانون مصوب مجلس، ­نهادی تحت عنوان شورایاری وجود ندارد و  ­براساس قانون شوراها، بازوی میانجی میان شورای شهر و محله نهادی به نام “­شورای محله” است که تاکنون محقق نشده است. در عمل شورایاری‌ها با استناد به مصوبه داخلی شورای شهر مبنی بر تشکیل کارگروه­‌ها­ی تخصصی شکل گرفت و هنوز جایگاه خود را پیدا نکرده‌است.

    رحمت‌الله حافظی، عضو شورای شهر تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به ماهیت دوگانه شورایاری‌ها گفت: در هر صورت شورایاری‌ها همچون تیغی دولبه‌اند، هم می‌توانند به عنوان چشم نظارتی برای شورای شهر عمل کنند و هم می‌توانند به عنوان منبعی برای بروز فساد باشند.

    اوبا اشاره به نقش مثبت شورایاری‌ها در شورای چهارم تصریح کرد‌: شواری شهر به عنوان چشم نظارتی، کمک‌های فراوانی از شورایاری‌ها گرفت. برای مثال جلسات جداگانه‌ای با دبیران مناطق و شورایاری‌های ۹ منطقه از تهران برگزار کردیم و آنها مشکلات خود رادر این جلسات بیان کردند. در جلسات بعدی نیز از منطقه بازدید کرده و مسیر بازدید توسط خود شورایاران مشخص شد. از دل همین بازدیدها مصوباتی نیز بیرون آمد که به شهرداری تهران و منطقه ابلاغ شد.

    این عضو شورای شهر با تاکید بر اینکه با وجود عملکرد مثبت  شورایاری بروز فساد در این بخش از مدیریت شهری دور از انتظار نیست، تصریح کرد:‌ ممکن است؛ برخی از شورایاری‌ها فاسد بوده و عده‌ای از شورایارها علاوه بر نداشتن صلاحیت و شایستگی لازم فقط به دنبال منافع خاصی باشند. این امر طبیعی بوده و دور از ذهن نیست، چرا که در شورای شهر هم ممکن است؛ شاهد فساد باشیم.

    رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر در پاسخ به این سوال که بالاخره ناظر شورایاری‌ها کدام نهاد است، خاطرنشان کرد: عملاً همه دستگاه‌های نظارتی همچون سازمان بازرسی کل کشور، وزارت اطلاعات و حتی وزارت کشور در موارد خاص می‌توانند در امور مربوط به شورایاری‌ها دخالت کنند. با این حال نقش قابل توجهی نیز به عهده ستاد شورایاری‌ها است که باید این موارد را شناسایی و پیگیری کند.



    مطلب پیشنهادی

    نخاله‌هایی که دیگر مخرب نیستند

    نخاله‌هایی که دیگر مخرب نیستند

    زیبایی بصری شهر و کاهش آلودگی‌هایی که زندگی انسان‌ها را تحت تاثیر قرار می ‌دهد از دیر باز مورد توجه شهروندان و مدیریت شهری بوده اما موضوع نخاله‌های ساختمانی از آن دست آلودگی‌های محیطی زیستی است که شهرهای روبه توسعه با آن دست و پنجه نرم می‌کند. در گزارش زیر به بررسی فرآیند بازیافت و چگونگی برخورد با این چالش مخرب پرداخته‌ایم.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *