دوشنبه , ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۳:۳۵ بعد از ظهر
  • کد خبر 4010
  • قدیمی ترین شهر ایران «پایتخت» گردشگری قاره کهن شد/شهر ترشی با ارزانترین قالیچه های سنگین
    قدیمی ترین شهر ایران «پایتخت» گردشگری قاره کهن شد/شهر ترشی با ارزانترین قالیچه های سنگین

    قدیمی ترین شهر ایران «پایتخت» گردشگری قاره کهن شد/شهر ترشی با ارزانترین قالیچه های سنگین

    همدان دیار کهن پارس با دارا بودن وسیع‌ترین تپه باستانی؛ هر ایرانی را در وهله نخست به یاد بوعلی سینا و غار علیصدر می‌اندازد، شهری که از مهم‌ترین زیارتگاه‌های یهودیان جهان است، کما اینکه یادگار این قوم برای قدیمی‌ترین شهر ایران، از لحاظ امنیتی،کوچه‌های باریک‌ و پرپیچ و خم‌‌تر از سایر کوچه‌ها را رقم زده است.
    همدان که پس از رویداد بین المللی تبریز ۲۰۱۸ این روزها بر خط خبرهای گردشگری ایران قرار گرفته است، به لطف برگزیده شدن در اجلاس مجمع گفتگوی کشورهای آسیایی (acd) – پایتخت گردشگری آسیا در سال ۲۰۱۸ شده است، برگزیده شدنی که پشتوانه آن ده‌ها و صدها داشته تاریخی و فرهنگی را یدک می‌کشد که یک مورد آن بقایای ابنیهٔ کاسی، مادی و هخامنشی است.
    از هر چه بگذریم از غذا نمی‌توان گذشت، آن هم در گردشگری، همدانی‌ها نیز خوش خوراک هستند، به‌خصوص در مزه ترشی و مرباهای خاص، به‌طوریکه ۱۰۰ ترشی آنها زبان زد خاص و عام است و حتی مَثل معروفی نیز دارند و می‌گویند: «همدانیا میلیچ (گنجشک) تو هوا می‌پره، می‌گیرن موکونن ترشی.»
    خوردن غذای هر دیار لطفی است که هر ایرانی نمی‌تواند به راحتی از کنار آن عبور کند، حال در شهر «هِمِدان» به گویش محلی، نباید ۵ غذا را از دست داد:  آبگوشت بزباش، آبگوشت کلم قمری، آش کاچی، سرداشی، آبگوشت یخنی، بماند اینکه همدان به آش هم معروف است و نباید بدون خوردن «آش برنج» قدیمی ترین شهر ایران – را ترک کرد.
    حال وقتی ترشی‌های همدان را می‌چشید نمی‌توانید شیرینی‌های دیار کهن سرزمین پارس را نادیده بگیرید، شیرینی‌های کماج، شیرمال، حلوازرده، انگشت‌پیچ، آب‌نبات قیچی، حلوا لوزی، چای بغدادی، نان چای و از مشهورترین شیرینی‌هایی که نام آن را با طعم شیرین چشیدید: «راحت الحلقوم».
    همچنین شناخته شده‌ترین صنایع دستی چهاردهمین شهر پرجمعیت ایران که سه گویش، حصاری، جولانی و ورمزیاری آن نیز معروف است، سفالین لالجین است که توانسته است جزو محبوب‌ترین هنرهای همدان شود.
    همدانی که عنوان پایتخت گردشگری ۲۰۱۸ قاره آسیا را برای خود ثبت کرده است، شهرت دیگری را نیز در کارنامه خود یدک می‌کشد و آن عنوان «شهر دباغخانه‌ها» است زیرا شهر همدان از شهرهای مهم تولید و صادرکننده چرم در ایران است کما اینکه شهرت یک قرن گذشته «شهر دباغخانه‌ها» امروزه آنچنان رونقی نداشته باشد.
    حال شهری که قدیمی ترین دیار سرزمین پارس است، از خود خاطرات فرهنگی ویژه ای نیز به  یادگار گذاشته است، کما اینکه شاید این خاطرات بوی تند و تلخی را بر مشام هر ذهنی جلوه کند و آن هم  زد و خوردهای خونینی بود که امروزه به مثل دعوای حیدری و نعمتی معروف است، دعواهایی با قدمت ۴۰۰ سال که در مراسم عزاداری بر سر تقدم ورود یا خروج از مسجد و درگذرگاه‌ها بین دسته‌های حیدری و نعمتی رخ می‌داد.
    همدان با ۱۸۰۰ اثر فرهنگی و تاریخی که متعلق به تمام دوره‌های مختلف تاریخی است، از دیدگاه محمد ناصر نیکبخت – آقای استاندار این دیار قدیمی، دارای مفاخر و بزرگان و اندیشمندان بسیار زیادی است و تاکنون ۵۰ جلد از ۱۴۰ دانش نامه مربوط به مفاخر همدان تهیه شده است که فقط یکی از نوابغ آن، بوعلی سینا است،کما اینکه از دیار همدان می‌توان به نام‌های مشهوری چون مصطفی رحماندوست – شاعر، نویسنده و مترجم کتاب‌های کودکان و نوجوانان، ویگن – خواننده موسیقی پاپ، شهید محمد مفتح – روحانی و سیاست‌مدار، ابوالحسن بنی‌صدر – نخستین رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران و شیرین عبادی  – نخستین و تنها ایرانی برندهٔ جایزه صلح نوبل نیز اشاره کرد.
    حال قدیمی‌ترین شهر ایران که روزگاری پایتخت هخامنشیان، اشکانیان، ساسانیان، آل بویه و سلجوقیان بوده و به شهر دباغخانه‌ و قالیچه‌ ارزان نیز مشهور است، با کوله‌باری از تاریخ و تمدن، پایتخت گردشگری قاره کهن شده است، شهری که مشهور است مردمان آن «میلیچ تو هوا می‌پره،می‌گیرن موکونن ترشی».


    مطلب پیشنهادی

    شهرهای بدون مانع برای افراد دارای معلولیت

    شهرهای بدون مانع برای افراد دارای معلولیت

    شهرهای هوشمند فراگیر ملزم به اجرای اصولی برای بهبود کیفیت زندگی ساکنان شهروندان و افزایش استقلال همه افراد از جمله افراد دارای معلولیت هستند تا تمام ویژگی‌های کلیدی شهر هوشمند از جمله حمل‌ونقل، آموزش، اشتغال، امکانات اجتماعی و رفاهی برای همه ساکنان قابل‌دسترس باشد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *