دوشنبه , ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۲:۵۲ قبل از ظهر
  • کد خبر 4413
  • پیاده سازی مدیریت جامع شهری در تهران لازمه هوشمندسازی پایتخت
    پیاده سازی مدیریت جامع شهری در تهران لازمه هوشمندسازی پایتخت

    پیاده سازی مدیریت جامع شهری در تهران لازمه هوشمندسازی پایتخت

    به گزارش ستاد اطلاع‌رسانی دومین همایش تهران هوشمند، رئیس کمیته کسب و کار الکترونیک مجلس شورای اسلامی در رابطه با مزایای هوشمندسازی شهرها، گفت: در ابتدا بهتر است تعریفی دقیق از شهر هوشمند ارائه دهیم. شهر هوشمند شهری است که با مدیریت بر ابزارها، داده‌ها و اطلاعات الکترونیکی، شرایط بهینه مصرف را برای مردم آن شهر فراهم می‌کند. با استناد به این تعریف ضرورت ایجاد شهر هوشمند به‌راحتی قابل توجیه است.

    نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مهمترین مزیت پیاده‌سازی این سیستم در پایتخت، گفت: ذخیره‌سازی انرژی امروزه یکی از مهم‌ترین مسایل دنیاست و هوشمندسازی در این مسئله به ما کمک بسیاری می‌کند و همین ضرورت حرکت به این سمت را مشخص می‌کند. توصیه من به شهرداری‌ها این است که به موضوع هوشمندسازی توجه ویژه داشته باشند و به طور خلاقانه‌ای در این مبحث ورود کنند. چراکه هوشمندسازی موجب خلق ثروت شده و منبع درآمد پایداری برای شهرداری‌هاست.

    پروانه مافی، در رابطه با مشکلاتی که بر سر راه این پروژه قرار دارد، گفت: به نظر می‌رسد عمده‌ترین معضلی که در این میان وجود دارد نگاه مسئولان مربوطه به این مقوله است که کماکان سنتی است. ضمن اینکه برای پیاده‌سازی این سیستم نیاز به ایجاد مشاغلی در حوزه فناوری اطلاعات داریم که در این راستا باید مدنظر قرار دهیم.

    وی، ادامه داد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، تهران باید در سال ۱۴۰۰ با منابع درآمدی متفاوت از آنچه که در این سال‌ها به‌صورت سنتی داشته است، به سمت شهر هوشمند پیش برود. در نتیجه تا آن زمان احتیاج داریم که اقدامات اساسی در حوزه زیرساخت‌ها انجام دهیم، به‌گونه‌ای که شهروندان این تفاوت را همراه با آسان‌تر شدن و افزایش کیفیت زندگی در تهران حس کنند.

    مافی، با اشاره به اینکه هوشمند‌سازی شهرها و به ویژه پایتخت یک اولویت مهم و اساسی است، گفت: دنیا به سمت هوشمند‌سازی شهرها حرکت کرده است و ما نیز باید به این سمت حرکت کنیم، چراکه این مورد یکی از از مهمترین الزامات کشور در وضعیت کنونی است.

    وی، با اشاره به اینکه ایجاد شهرهای هوشمند برای تمام کشورها یک واقعیت گریزناپذیر است گفت: هوشمند‌سازی شهری تنها راهبرد مدیریتی است که می‌تواند مسائل کلان شهرها را مرتفع کند.

    رئیس کمیته کسب و کار الکترونیک مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در رابطه با بایدها و نبایدهایی که در پروژه هوشمندسازی شهر تهران مطرح است، چهار محور مد نظر است که شامل شهر هوشمند، حوزه‌های مغفول مانده در این فرآیند، نقش دستگاه‌های قانون‌گذار شهری و راهکار تحقق مدیریت هوشمند می‌شود.

    وی، در رابطه با نقش شهرداری در اجرای این پروژه گفت: شهرداری‌های کلانشهرها باید بتوانند مجموعه فعالیت‌های اجرایی در حوزه‌های آب، برق، گاز و حتی آموزش و پرورش را در راستای هوشمندسازی اداره کنند و این تنها راه‌حل موفقیت این موضوع است.

    مافی، در ادامه با تاکید بر اینکه هیچ راهی نداریم جز اینکه شهر تهران را هوشمند کنیم و برای تحقق این امر مهم نیز راهی نداریم جز اینکه مدیریت جامع شهری را در تهران پیاده کنیم گفت: در مجلس در حال پیگیری این مهم هستیم و به نتایج خوبی هم رسیده‌ایم.

    وی، استفاده از تجربیات شهرداران کشورهای مختلف در این حوزه را بسیار مهم و تاثیرگذار دانست و گفت: در این مرحله از مدیریت شهری، باید گذری داشته باشیم از اداره شهر به شیوه‌های سنتی به اداره شهر به صورت هوشمند که در آینده‌ای نه چندان دور به طور حتم بر روش‌های گذشته غلبه خواهد داشت.



    مطلب پیشنهادی

    شهرهای بدون مانع برای افراد دارای معلولیت

    شهرهای بدون مانع برای افراد دارای معلولیت

    شهرهای هوشمند فراگیر ملزم به اجرای اصولی برای بهبود کیفیت زندگی ساکنان شهروندان و افزایش استقلال همه افراد از جمله افراد دارای معلولیت هستند تا تمام ویژگی‌های کلیدی شهر هوشمند از جمله حمل‌ونقل، آموزش، اشتغال، امکانات اجتماعی و رفاهی برای همه ساکنان قابل‌دسترس باشد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *