سه شنبه , ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۴:۵۹ قبل از ظهر
  • کد خبر 11975
  • کارگروهی برای صیانت از کوهستان‌ها تشکیل شود
    کارگروهی برای صیانت از کوهستان‌ها تشکیل شود

    کارگروهی برای صیانت از کوهستان ها تشکیل شود

    «سید آرش حسینی میلانی» روز شنبه در نود و نهمین جلسه کمیته محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران که به منظور هماهنگی برای حفاظت از کوهستان‌های مشرف به تهران در شمال پایتخت اختصاص داشت و محتوای آن در اختیار رسانه ها قرار گرفت، گفت: در آستانه ورود به قرن جدید و سال ۱۴۰۰ هستیم و مدیریت شهری درصدد برنامه‌ریزی و انجام اقداماتی به همین خاطر است.

    وی گفت: رشته‌کوه توچال برای تهران اهمیت زیادی داشته و دارای ارزش‌های تاریخی و طبیعی است.

    میلانی با بیان اینکه یکی از نگرانی‌های مدیریت شهری وقوع سیلاب در ناحیه‌های کوهستانی است، اظهار داشت: شهرداری تهران در سال ۹۸، برای لایروبی روددره‌ها، انهار و مسیل‌های مشرف به شهر تهران بیش از ۲۰ میلیارد تومان هزینه کرد.

    وی افزود: از طرفی، میزان استفاده‌کنندگان از رخ جنوبی توچال زیاد است و بر اساس برخی برآوردها حدود پنج میلیون بازدید از این کوهستان در سال انجام می‌شود.

    عضو شورای شهر تهران حفظ تفرج‌گاه‌های کوهستانی را با اهمیت برشمرد و عنوان کرد: بخش‌های خصوصی و اقتصادی برای فعالیت در این منطقه برنامه دارند و درصدد توسعه فعالیت‌های خود در این منطقه هستند؛ همین مسئله موجب شده تا شاهد تغییر کاربری‌های گسترده‌ای در این منطقه باشیم.

    حسینی میلانی با بیان اینکه باید سازوکاری هماهنگ‌کننده برای صیانت از کوهستان ایجاد شود، خاطرنشان کرد: هدف این سازوکار، هم افزایی و همکاری میان بخشی بین دستگاه‌های مختلف است.

    وی با بیان اینکه در این چارچوب، شورای پنجم توجهی ویژه به حفظ میراث‌های طبیعی شهر از جمله کوهستان‌ دارد، گفت: در این راستا شهرداری را به ثبت میراث طبیعی توچال ملزم کرده ایم و درصدد هستیم “بی‌بی شهربانو” را هم به ثبت طبیعی برسانیم.

    میلانی ادامه داد: پیشنهاد می‌کنم کمیته و کارگروهی با هدایت فرماندار شمیرانات و پشتیبانی شهرداری منطقه یک تشکیل شود تا همکاری، هماهنگی و هم‌افزایی مطلوب و جامع میان دستگاه‌ها ایجاد شود.

    رئیس کمیته محیط‌زیست شورای شهر احتمال وقوع بارش‌های شدید در پی تغییرات اقلیمی را متحمل دانست و  تاکید کرد: یکی دیگر از مسائل کوهستان، حریق‌هایی است که در کوه‌ها رخ می‌دهد، آتش‌نشانی برای اطفای حریق در این مناطق تا ارتفاع مشخصی قادر به عملیات است و به همین خاطر، نیاز است برای رفع این مسئله فرمانداری تمهیداتی را در نظر گیرد.

    وی افزود: هرچند که شهرداری تفاهم‌نامه‌ای را هم با وزارت دفاع برای استفاده از ظرفیت‌ بالگرد در این باره امضا کرده است.

    سید حمید موسوی، شهردار منطقه یک نیز در این جلسه، با اشاره به طرح‌های این منطقه شهرداری برای اداره ناحیه کوهستان، به تشریح اقدامات انجام شده از سوی مدیریت شهری برای لایروبی انهار، مسیل‌ها و روددره‌های مشرف به تهران پرداخت.

    وی همکاری میان دستگاه‌های مختلف برای کوهخواری، جلوگیری از گسترش حریم و صیانت از کوهستان‌ها را ضروری برشمرد و خواستار رفع و اصلاح تداخلات در حریم مناطق شد.

    سید مهدی ساداتی، فرماندار شمیرانات نیز در این جلسه، گردشگری را پیشران توسعه شهرستان شمیران دانست و اظهار داشت: نگاه حمایتی شورا در صیانت از کوهستان بسیار ارزشمند و فعالیت شهرداری منطقه در حوزه گردشگری و حفظ کوهستان مثبت بوده است.

    وی شورای شهر تهران را نخستین نهادی دانست که برای صیانت از کوهستان‌های تهران پیشقدم در تقویت همکاری با سایر دستگاه‌ها شده است و از  تشکیل کارگروه در این رابطه با حضور دستگاه‌های مختلف از جمله اداره‌کل منابع طبیعی، شرکت آب منطقه‌ای، هلال احمر و سایر دستگاه‌ها حمایت کرد.



    مطلب پیشنهادی

    شهرهای بدون مانع برای افراد دارای معلولیت

    شهرهای بدون مانع برای افراد دارای معلولیت

    شهرهای هوشمند فراگیر ملزم به اجرای اصولی برای بهبود کیفیت زندگی ساکنان شهروندان و افزایش استقلال همه افراد از جمله افراد دارای معلولیت هستند تا تمام ویژگی‌های کلیدی شهر هوشمند از جمله حمل‌ونقل، آموزش، اشتغال، امکانات اجتماعی و رفاهی برای همه ساکنان قابل‌دسترس باشد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *