شنبه , ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۳:۲۹ بعد از ظهر
  • کد خبر 2438
  • اکتفا کردن به طرح جامع بزرگ‌ترین خطر برای هویت شهرهاست
    اکتفا کردن به طرح جامع بزرگ‌ترین خطر برای هویت شهرهاست

    اکتفا کردن به طرح جامع بزرگ‌ترین خطر برای هویت شهرهاست

    به گزارش برزن نیوز به‌نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد‌مقدس، قاسم تقی‌زاده خامسی در آئین رونمایی از طرح جامع شهر مشهد اظهار داشت: علی‌رغم اینکه کارهای خوبی صورت گرفته اما حال شهر مشهد خوب نیست.

    وی افزود: در سنین نوجوانی که ساکن بازارچه حاج آقا جان در اطراف حرم مطهر بودم هنگام مدرسه رفتن از سه بازار در آن حوالی می‌گذشتیم تا هم تنوع شود و هم حالمان عوض شود.

    شهردار مشهد مقدس اضافه کرد: بعد از ۲۵ سال، وقتی همراه با شهردار منطقه ثامن به بازدید این منطقه رفتیم هرچه دنبال آن بازارها و بناهای قدیمی گشتم چیزی نیافتم و اگر معدود بناهایی نیز بود می‌گفتند در طرح خرابی قرار دارد.

    تقی‌زاده خامسی ادامه داد: طرح خازنی با برداشتی که من از آن دارم بنا داشت تا شهر جدیدی را برای مشهدی‌ها بنا کند. شهر جدید یعنی اینکه شهر قدیمی در اطراف حرم مطهر باقی خواهد ماند اما در حال حاضر هیچ اثری از این شهر قدیم باقی نمانده است و من متعجبم که وزارت راه و شهرسازی در ابلاغیه جدید خود به‌دنبال حفظ کدام اثر تاریخی باقیمانده در این محدوده است؟

    وی خاطرنشان کرد: بنده سال ۷۰ که معاون عمرانی استانداری خراسان‌رضوی بودم طرح جامع جدید را به مشاور مهرآزان ابلاغ کردم. طرح جامعی که این مشاور ارائه کرد از سال ۷۵ تا سال ۹۵ معتبر بود. بعد از سال ۹۵، طرح تصویب شده جدید هم به شهردار قبلی ابلاغ شده که وی بنا به دلایلی این طرح را به زیرمجموعه ابلاغ نکرده بود بنابراین بدنه شهرداری با ترکیبی از طرح مهرازان و خازنی شهر را اداره می‌کرده است.

    شهردار مشهد مقدس گفت: من هم که به عنوان شهردار انتخاب شدم دو انتخاب بیشتر نداشتم یا باید به روال قبل روزگار می‌گذراندم یا طرح جامع جدید را با بازنگری کوتاه مدت ابلاغ می‌کردم. این اتفاق افتاد و ما با پاسخ دادن به سئوالات موجود و ایجاد تغییراتی، طرح را ابلاغ کردیم و بخشی از مشکلات هم مقرر شد توسط مسکن و شهرسازی تغییرات داده شود.

    تقی‌زاده خامسی افزود: برای برخی از نقدها که به‌جاست پاسخ داریم. هر تصمیمی که یک مدیر برای موضوعی می‌گیرد شامل فرصت‌ها و تهدیدهایی می‌شود. عمده‌ترین فرصت این طرح جامع جدید این است که قانون در شهر حاکم می‌شود و می‌دانیم قانون خراب بهتر از بی‌قانونی است.

    وی تصریح کرد: دومین فرصت حاصل از رونمایی طرح جامع شهر مشهد این است که که دیگر به حاشیه شهر موجود، حاشیه شهر نمی‌گوییم زیرا این کلمه حاشیه شهر گفتن پرخاشگری می‌آورد. از امروز یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر ساکنان این مناطق، از متن شهر هستند و مشهدی شده‌اند و ما وظیفه خدمت‌رسانی به آنها را داریم. رونمایی از طرح جامع، گام اول توانمندسازی حاشیه شهر و ساکنانش است. این دو فرصت، ارزش پذیرفتن طرح جامع جدید را دارد.

    تقی‌زاده خامسی با اشاره به اینکه فرصت‌های دیگری نیز در حین اجرای طرح به وجود می‌آید، افزود: این فرصت‌ها می‌تواند برای ما الگویی باشد تا براساس آن‌ها طرح‌های تفصیلی را هم تهیه کنیم. البته بخش عمده‌ای از طرح‌های تفصیلی نیز تهیه شده است.

    وی در مورد تهدیدهای موجود در این مسیر نیز اظهار داشت: دو تهدید عمده این طرح یکی اختلاف داشتن در مرز شهر در برخی از نقاط است که وزارت کشور نظر شهرداری مشهد در این خصوص را پذیرفته است و ابلاغ آن را پیگیری خواهیم کرد.

    شهردار مشهدمقدس گفت: تهدید دیگر این است که حریم شهر را در مرز با گلبهار خیلی گسترش داده‌اند یعنی عملا حریم شهر مشهد تا گلبهار توسعه یافته که حفاظت و نظارت بر این حریم کار دشواری است. البته حضور استاندار خراسان‌رضوی، همچون گذشته در ادامه راه نیز برای حل مشکلات و رفع این تهدیدها بسیار مثمر ثمر خواهد بود.

    رئیس کمیسیون عمران و طرح‌ریزی شهری شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به نقاط قوت و ضعف طرح جامع مشهد، گفت: نقاط ضعف این طرح لیست بلندی است که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به طولانی بودن فرآیند تصویب، حریم و پهنه‌های حریم شهر مشهد و نداشتن مفسر رسمی اشاره کرد.

    محمدهادی مهدی‌نیا در آیین رونمایی از «طرح جامع مشهد» که در هتل پردیسان برگزار شد، اظهار کرد: امروزه طرح‌های جامع و تفصیلی با ادبیات ۱۹۷۰ در کشورهای توسعه یافته متروک است و ما در کلاس‌های درس دائما این را می‌گوییم، اما در عمل همان مشکلات که در کلاس‌های درس بیان می‌کنیم در طرح‌ها وجود دارد.

    وی ادامه داد: شاکله قوانین و مقررات شهرسازی ما مربوط به دهه ۱۳۵۰ است. البته تلاش‌های زیادی دارد صورت می‌گیرد در حوزه محتوا تغییرات ایجاد کنند، اما وقتی دست به قلم می‌برند باز طرحی مانند طرح‌های آن زمان درست می‌کنند.

    مهدی‌نیا تصریح کرد: یکی از چالش‌های طرح جامعه این است که برای تحقق‌پذیری نیازمند دخالت تمام دستگاه‌هاست، اما در عمل متولی اصلی شهرداری است. همچنین عدم انعطاف‌پذیری در فرآیندها نیز از مشکلات این طرح‌ها است.

    وی با اشاره به اینکه وضعیت مشهد با سایر شهرهای کشور متفاوت است، خاطرنشان کرد: این تفاوت در تمام هویت و فرهنگ شهر محفوظ است، همچنین اعداد و ارقام هم این تفاوت را نشان می‌دهند.

    رئیس کمیسیون عمران و برنامه‌ریزی شهری با اشاره به نقاط قوت و ضعف طرح جامع مشهد، عنوان کرد: از نقاط قوت این طرح می‌توان به اینکه در این طرح الزمات صرفا کالبدی نیست و سعی شده از دیدگاه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و…  هم به شهر نگاه شود و همچنین حداقل تعارض این طرح با طرح حمل‌ونقل اشاره کرد.



    مطلب پیشنهادی

    انتقال املاک، خودرو، طلا و ارز برای اشخاص غیرتجاری مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می‌شود

    انتقال املاک، خودرو، طلا و ارز برای اشخاص غیرتجاری مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می‌شود

    طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی، انتقال املاک، خودرو، طلا و ارز برای اشخاص غیرتجاری ‌مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می‌شود.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *