پنجشنبه , ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۷ قبل از ظهر
  • کد خبر 3384
  • تهران پنجمین شهر گران دنیا در مسکن
    تهران پنجمین شهر گران دنیا در مسکن

    تهران به شهر نمونه ملی در زمینه فضای سبز تبدیل می شود

    به گزارش برزن نیوز به نقل از خبرگزاری صدا و سیما ؛ محمدعلی نجفی گفت : مراسم ساماندهی و احیای درختان چنار خیابان ولی عصر (عج) آغاز هفته درختکاری در تهران است و برای هفت روز پیش رو برنامه های مختلفی تدارک دیده ایم که در هر روز، برنامه مفصلی اجرا خواهد شد.
    نجفی در حاشیه مراسم ساماندهی و احیای درختان چنار خیابان ولی عصر (عج) و آغاز هفته درختکاری، از درخت به عنوان یک موهبت الهی یاد کرد و گفت: درختان در شکل گیری شخصیت و هویت شهر بسیار مهم هستند؛ به خصوص درباره تهران که از قدیم چنارها جزو معروف ترین دیدنی های تهران محسوب می شدند، تا جایی که در بعضی از کتب به تهران در مواردی به عنوان چنارستان اشاره شده است.
    وی افزود: خیابان ولی عصر (عج) به عنوان یکی از بزرگ ترین خیابان های خاور میانه به طول ۱۸ کیلومتر، از قدیم چنارهای معروفی داشته است و حتی در یکی از سفرنامه ها به چنارهای خیابان ولی عصر (عج) اشاره شده است؛ اما متاسفانه از دو – سه سال پیش بخشی از این چنارهای این خیابان به دلایل مختلف و با تصمیمات مختلفی که گرفته شده، دچار آفت شدند از این رو حدود ۷۵۰ اصله چنار دچار بیماری سرطان رنگی شده بود.
    شهردار تهران گفت : در مطالعات به این نتیجه رسیدیم که برای این ۷۵۰ اصله درخت نمی توان اقدامی صورت داد و باید آن ها را با درختان دیگر جایگزین کنیم؛ به دلیل اینکه نمی خواستیم درختان کوچکی را به جای این درختان چنار قدیمی بکاریم، از شهر اصفهان کمک گرفتیم و این درختان را از آنجا خریداری و به تهران منتقل کردیم.
    وی تصریح کرد: حدود ۷۵۰ اصله درخت چنار ۱۰ تا ۱۵ ساله به جای آن ۷۵۰ اصله درختی که دچار سرطان رنگی شده بودند، کاشته خواهد شد؛ این مراسم آغاز هفته درختکاری در تهران است. برای هفت روز هم برنامه های مختلفی تدارک دیده ایم که در هر روز، برنامه مفصلی اجرا خواهد شد.
    نجفی در ادامه از شهروندان درخواست کرد تا شهرداری را درباره پوشش گیاهی تهران و حفاظت از فضای سبز یاری کنند و در هر جایی که با مشکل و خطایی مواجه می شوند، حتما موضوع را به شهرداری اعلام کنند.
    شهردار تهران از پویش «درخت در کنار سبزی» خبر داد و گفت: کاشت سبزی در داخل منازل یکی از سنت های نوروزی ماست و معمولا خانم ها از قبل از نوروز این سبزی ها را کاشته و آن ها را به مناسبت روز طبیعت به خارج از تهران می اندازند؛ اما درخواست دارم در این پویش یا کمپین هر کسی که در منزل خود دارای حیاط است، حداقل یک درخت در حیاط غرس کند. ما نیز در پارک های مناطق مختلف شهر تهران، فضاها و زمین هایی را آماده می کنیم که مردم مراجعه و درخت غرس کنند.
    وی ابراز امیدواری کرد با این کار تهران به عنوان یک شهر نمونه در سطح ملی و بین المللی مطرح شود تا در فاصله زمانی کوتاهی، فضای سبز شهر به چند برابر افزایش پیدا کند.
    نجفی تاکید کرد: در شش ماه گذشته حدود هزار و ۲۰۰ هکتار فضای سبز در کمربند اطراف تهران با آبیاری قطره ای ایجاد کرده ایم که این اقدام نیز در روز سه شنبه به عنوان روز درختکاری افتتاح خواهد شد.
    شهردار تهران در پاسخ به سوالی درباره رعایت حریم دو متری ساختمان ها در خیابان ولی عصر (عج) تصریح کرد: درباره بخشی از ساخت و سازهای خیابان ولی عصر (ع) که مشرف به خیابان اصلی است ، قطعا سخت گیری بیشتری می کنیم و اجازه نمی دهیم با ساخت و سازها، لطمه ای به درختان و فضای سبز وارد شود. همچنین باید در نظر داشت در گذشته درباره بهسازی جوی های آب و پیاده راه ها نیز اشتباهاتی صورت گرفت که بر این اساس ما مطالعات عمیقی درباره خاک شناسی و مسایل هیدرولوژی را شروع خواهیم کرد تا مطمئن باشیم آب کافی به ریشه درختان خیابان ولی عصر (عج) می رسد.
    شهردار تهران در پاسخ به سوالی درباره تعیین کاربری سازه جنب تئاتر شهر، تاکید کرد: این ساختمان با کاربری دینی و مذهبی است اما هنوز درباره مدیریت و نوع فعالیت های آن تصمیم گیری نکرده ایم؛ در این زمینه قرار است طی یک ماه آینده جلساتی را برگزار و تصمیم گیری کنیم.
    وی درباره پیشنهاد هنرمندان به منظور تبدیل این فضا به محلی برای برگزاری نمایش های آئینی و تعزیه نیز گفت: این پیشنهاد هنرمندان را در تصمیم گیری برای کاربری مورد نظر قرار داریم و بر این اساس می شود یک کاربری مشترکی را تعریف کرد که در عین کاربری دینی و مذهبی، درباره فعالیت های مذهبی و دینی هنرمندان هم بتوان از آن مکان استفاده کرد اما در نهایت بعد ای تصمیم گیری، نتیجه را اعلام خواهیم کرد.

    بدون توسعه حمل و نقل عمومی نمی توانیم مشکل آلودگی هوا را حل کنیم
    نجفی در پاسخ به سوال دیگری درباره اجرای طرح های مقطعی برای کاهش آلودگی هوا در تهران، تاکید کرد: ما باید طرح های دراز مدتی را به اجرا بگذاریم که با تغییر شرایط هوا، متوقف نشود. باید در نظر داشت که ریشه خیلی از مسایل مربوط به شلوغی و ترافیک تهران، استفاده از وسایل نقلیه شخصی در کنار ضعف حمل و نقل عمومی است بنابراین اگر نتوانیم حمل و نقل عمومی را توسعه دهیم، طبیعتا نمی توانیم جلوی آن مشکل را بگیریم.
    وی با بیان اینکه « به دنبال آن هستیم که حمل و نقل عمومی را در سال ۹۷ مورد بررسی و تعقیب قرار دهیم» ابراز کرد: مجلس شورای اسلامی و دولت تسهیلاتی در اختیار شهرداری ها قرار داده اند که امیدوارم بتوانیم از این تسهیلات به خوبی استفاده و شرایطی را فراهم کنیم که شهروندان در شرایط عادی احتیاجی به استفاده از وسیله نقلیه شخصی نداشته باشند.
    شهردار تهران در ادامه از شهر هوشمند به عنوان یکی از محوری ترین برنامه های شهرداری یاد کرد و گفت: توسعه شهر به عنوان شهر هوشنمد می تواند جلوی بسیاری از رفت و آمد ها را بگیرد، در این زمینه شورای مربوطه تشکیل شده و برنامه های اجرایی نیز از سال ۹۷ شروع می شود.
    نجفی یادآور شد: مجموعه ای از برنامه ها باید اتفاق بیفتد تا موضوع آلودگی هوا به صورت کامل برطرف شود که امیدواریم این برنامه ها دیگر مقطعی نباشد و ادامه پیدا کند.

    تصمیمی برای ایجاد محدودیت های ترافیکی در روزهای پایانی نداریم
    وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تغییرات احتمالی طرح ترافیک در روزهای پایانی سال، تاکید کرد: پیشنهادهایی درباره طرح زوج و فرد صورت گرفته اما هنوز به جمع نرسیده ایم؛ البته ترجیح ما این است که تغییری در شرایط ترافیک و زوج و فرد در روزهای پایانی سال ایجاد نکنیم و نمی خواهیم مردم دچار مشکل شوند.
    شهردار تهران افزود : به هر حال مردم برنامه ریزی کرده اند و در روزهای آخر سال می خواهند خرید بیشتری انجام دهند؛ اگر مجبور شویم به خاطر حجم زیادی ترافیک ممکن است محدودیت هایی را اعمال کنیم اما فعلا هیچ تصمیمی برای ایجاد محدودیت های ترافیکی در روزهای پایانی نداریم و دلمان نمی خواهد این کار را بکنیم.
    نجفی درباره تخریب قبور امامزاده عبدالله (ع) شهر ری با هدف تجاری سازی و کسب سود نیز با تاکید بر اینکه «امامزاده ها و اماکن مذهبی از این نوع زیر نظر سازمان اوقاف اداره می شوند و ربط مستقیمی به شهرداری تهران ندارد» گفت: اگر جایی باشد که مجوزی از شهرداری مورد نیاز باشد، شهرداری حتما بر اساس ضوابط و قواعد خود تصمیم می گیرد، بنابراین اگر دستگاه و سازمانی بخواهد صرفا بر اساس منافع تجاری اقدام کند، شهرداری جلوی آن را خواهد گرفت.
    وی یادآور شد: از سوی سازمان اوقاف گفته شده، هدف اصلی آن ها بازسازی و ساماندهی این قبرستان است که با تاریخ تهران پیوند خورده و بسیاری از مردم که پدران و مادران و پدربزرگان و مادربزرگان آنها در این محل دفن هستند، نسبت به آن همبستگی روحی و نوستالوژی دارند. نمی خواهیم اثر فرهنگی و تاریخی قبرستان از بین برود، در عین حال که ساماندهی قبرستان مورد تایید است.

    شهردار تهران همکاری قوه قضائیه ، مردم و سمن ها را خواستار شد
    شهردار تهران گفت: از دستگاه قضایی تقاضا داریم درباره پرونده هایی که از طرف شهرداری پیرامون فضای سبز ارجاع می شود، با سرعت و قاطعیت بیشتری اقدام کنند.
    محمد علی نجفی با اشاره به آغاز فعالیت های هفته فضای سبز و درختکاری در کشور، تصریح کرد: مسئله فضای سبز و به خصوص پوشش گیاهی طبیعی تهران یکی از مواهب الهی برای شهر تهران به شمار می رود که در ساخت هویت و شخصیت تهران در گذشته و حال موثر بوده است؛ به خصوص درختان چنار تهران که در مواردی از تهران به عنوان «چنارستان» یاد می شده است.
    وی با اشاره به اهمیت چنارهای خیابان ولی عصر (عج) تهران، تصریح کرد: تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی، چنارهای خیابان ولی عصر (عج) حدود ۱۸ هزار اصله بود که در سرتاسر این خیابان ۱۸ کیلومتری به عنوان طولانی ترین خیابان خاورمیانه، کاشته شده بود، اما امروز
    ۱۶ هزار چنار در این خیابان وجود دارد که در سال های گذشته بنا بر اتفاقات مختلفی که شاید بخشی از آن ها ندانم کاری بوده است، بعضی از چنارها دچار آفت و سرطان رنگی شد.
    به گفته نجفی، پیاده راه سازی در خیابان ولی عصر (عج) لطماتی به ریشه های چنار وارد و نفوذ آب به ریشه آنها را محدود کرده است؛ علاوه بر این، سیمان به کار برده شده در بخشی از جوی های خیابان ولی عصر و تعرض بعضی از ساختمان ها به پیاده راه، باعث مسدود شدن راه نفوذ آب به سمت چنارهای این خیابان شده است.
    شهردار تهران با براورد اینکه حدود ۷۵۰ اصله درخت چنار در خیابان ولی عصر (عج) دچار سرطان رنگی شده اند، گفت: اسفند امسال این درختان از ریشه خارج و به جای آن ها، درختان چناری با سن ۱۰ تا ۱۵ سال کاشته خواهد شد؛ امیدواریم با این اقدام، پوشش گیاهی و درختان شهر به عنوان بخشی از سرمایه ارزشمند شهر تهران، حفظ شود.

    امکان استفاده سایر شهرها از تجارب تهران در احیای درختان
    نجفی با اشاره به تاثیر مثبت این اقدام شهرداری تهران بر روی سایر شهرهایی که با مشکل مشابه مواجه هستند، تصریح کرد: سایر شهرها همچون خوانسار، خرم آباد و … نیز می توانند از تجربه شهر تهران استفاده کنند، چرا که این اقدام بر اساس مطالعات شهرداری تهران به نتیجه رسیده است و بر همین اساس مطالعات، تجربیات و حتی در صورت لزوم ماشین آلات مربوط به خارج کردن چنارهای قدیمی و بزرگ، برای استفاده در اختیار دیگر شهرها قرار می گیرد.
    وی با بیان اینکه «برای حفظ درختان شهر، پوشش گیاهی و فضای سبز تلاش شهرداری به تنهایی کافی نیست و مردم هم باید در این راه همکاری و مشارکت داشته باشند» گفت: در برنامه اداره شهر نیز همین را از مردم تهران درخواست کردم، که همشهریان باید در اجرای برنامه های شهرداری و حفاظت از سرمایه های شهر که متعلق به خود آن ها است، مشارکت کنند.

    نقش گروه های مردم نهاد در حفظ پوشش گیاهی تهران
    نجفی در ادامه به نقش مهم گروه های مردم نهاد فعال در حوزه محیط زیست در حفظ و نگهداشت پوشش گیاهی و فضای سبز تهران اشاره و تصریح کرد: این گروه های مردم نهاد هم در نظارت و جلوگیری از وارد شدن لطمات به فضای سبز و پوشش گیاهی و هم در فعالیت های اجرایی، آموزشی، تبلیغی و آگاه کردن مردم نسبت به این مهم، اهمیت دارند و شهرداری هم تلاش و هم حساسیت خود را در این زمینه نشان داده است.

    برخورد سخت با عاملان قطع درختان
    شهردار تهران خاطر نشان کرد: در روزهای اول مسئولیت خود در شهرداری تهران وقتی با فروشگاهی مواجه شدم که تعدادی از درختان مقابل مغازه خود را قطع کرده بود، تا تابلوها و ویترین آن به خوبی نمایش داده شود، سخت ترین برخورد را کردیم و بلافاصه پرونده را به دستگاه قضایی ارجاع دادیم؛ همچنین فرد مسئول در شهرداری – که شاید زیاد مقصر نبود – را برکنار کردیم که دیگران حساب کار خود را بکنند.
    وی عزم شهرداری تهران در حفاظت و توسعه پوشش گیاهی و فضای سبز شهر را جدی دانست و گفت : در کنار ما و مردم قوای سه گاه هم مسئول هستند و در این میان به خصوص از دستگاه قضایی تقاضا داریم درباره پرونده هایی که از طرف شهرداری پیرامون فضای سبز ارجاع می شود، با سرعت و قاطعیت بیشتری اقدام کنند.
    نجفی تاکید کرد: در فرهنگ ما درخت به عنوان یک سمبل زیبایی، سرسبزی و طراوت به شمار می رود و امیدواریم همین که در انتظار عید نوروز و فضای بهاری هستیم، از این سمبل زیبا به نحو احسن استفاده کرده و بهره مند شویم.

    تشییع و دفن پیکر ۲ شهید گمنام در منطقه ۹
    بر اساس این گزارش شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تسلیت سالروز وفات حضرت ام البنین (س) به ذکر سجایای ایشان پرداخت و تصریح کرد: حضرت ام البنین (س) همان بانوی بزرگواری است که هنگام ورود به منزل حضرت امیر المونین (ع) فرمودند من بدون اجازه زینب (س) وارد این منزل نمی شوم. همچنین ایشان در طول حیات خود بارها فرمودند، این چهار پسر من فدای یک موی حسین (ع)؛ نقل است اولین کسی که از حادثه کربلا به مدینه برگشت، ایشان قبل از اینکه سراغ فرزندان خود را بگیرند از آن فرد سوال کرده بودند آیا حسین (ع) شهید شد؟ گفتند بله! و بعد هم برای اینکه تسکین خاطر ایشان باشد به حضرت ام البنین (س) گفته بودند پسران تو قبل از حسین (ع) شهید شدند.
    وی تاکید کرد: ان شالله ما و به خصوص جوانان بیشتر بتوانیم با این شخصیت های بزرگ انسانی که زندگی آن ها سرشار از بزرگی و فضیلت بوده، آشنا شویم و آن را سرلوحه زندگی خودمان قرار دهیم.
    نجفی در ادامه به حضور خود در مراسم تشییع و تدفین پیکر شهدای گمنام اشاره و تاکید کرد: به همین مناسبت مراسم تشییع دو تن از شهدای مفقوالاثر در منطقه ۹ شهر تهران برگزار شد و این دو شهید در یکی از بوستان های آن منطقه دفن شدند.



    مطلب پیشنهادی

    متوسط قیمت یک متر مربع مسکن در شهر تهران چند؟

    متوسط قیمت یک متر مربع مسکن در شهر تهران چند؟

    افزایش قیمت مسکن در تهران موجب شده است که بخشی از مستاجران به شهرهای خود بازگردند و برخی دیگر نیز حاشیه نشینی را به شهر نشینی ترجیح دهند.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *