سه شنبه , ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۲ قبل از ظهر
  • کد خبر 2601
  • رئیس انتخاب شورای شهر تهران:حفظ هویت شهرها، راهکار بنیادی برای حل مسایل اجتماعی است
    رئیس شورای شهر تهران:حفظ هویت شهرها، راهکار بنیادی برای حل انتخاب مسایل اجتماعی است

    حفظ هویت شهرها، راهکار بنیادی برای حل مسایل اجتماعی است

    محسن هاشمی اظهار کرد: مرمت و احیای خانه های مشاهیر ادبی و هنری منجر به تقویت پایه های فرهنگی کشور می شود.
    وی گفت: باز زنده سازی خانه مشاهیر ضمن توسعه زیرساخت های فرهنگی، پایتخت را به شهر هویت بخش با فرهنگ و هنر اصیل ایرانی تبدیل می کند.
    هاشمی با بیان اینکه مراکز فرهنگی از جمله بناهای مهم در معماری و طراحی شهری محسوب می شوند، افزود: هویت و عصاره شهر را می توان در ساختار و معماری فضاها و ابنیه های فرهنگی جست و جو کرد.
    رئیس شورای اسلامی شهر تهران، فضاهای فرهنگی را در اعمال و رفتار انسان و ایجاد هویت در شهروندان بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: نمادها و نشانه های شهری صرفا نه برای زیباسازی شهر، بلکه در فرآیند فرهنگسازی و ایجاد حس تعلق در شهروندان نقش آفرینی می کنند.
    وی با اشاره به تاثیرات فضاهای فرهنگی در ایجاد رابطه بین هنر، هنرمند و مردم در حوزه های هنری و فرهنگی خاطرنشان کرد: مراکز فرهنگی و هنری زمینه را برای بروز خلاقیت های هنرمندان و ایجاد انگیزه برای عموم مردم جهت انجام فعالیت های هنری فراهم می کند.
    هاشمی با تاکید بر اینکه فضاهای مناسب فرهنگی به عنوان نماد رشد فرهنگی اجتماعی شهر محسوب می شوند، گفت: در این میان تبدیل خانه شخصیت های تاثیرگذار به موزه منجر به بازگشت هویت تاریخی، فرهنگی و اجتماعی به شهر می شود.
    رئیس شورای اسلامی شهر تهران معتقد است؛ فضاهای فرهنگی شهری مانند سینماها، تئاترها، بوستان ها، مطبوعات، فرهنگسراها، کتابخانه ها، موزه ها و خانه موزه ها هدایت کننده و شکل دهنده رفتارها و کنش های اجتماعی شهروندان محسوب می شوند و از طریق این مراکز فرهنگی و استفاده بهینه از آنها می توان برخی ناهنجاری های اجتماعی مانند رعایت نکردن قوانین رانندگی را اصلاح کرد.
    بر اساس این گزارش، خانه جلال آل احمد و سیمین دانشور با مساحت ۴۲۰ مترمربع و زیربنای حدود ۲۵۰ مترمربع، شامل ۲ طبقه در منطقه یک شهرداری تهران، در فاصله کمی از میدان قدس، خیابان دزاشیب، بن بست ارض واقع شده است.
    این خانه سال ۱۳۹۳ توسط شهرداری تهران خریداری شد و به همت شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران در حال مرمت و بازسازی است.
    خانه جلال آل احمد و سیمین دانشور سال ۸۳ با شماره ۱۱۴۶۶ در فهرست میراث ملی ثبت شده است.
    این خانه در برگیرنده تمامی آثار پژوهشی و تحقیقاتی، یادمان ها، هدایا، دست نوشته ها، کتب و مجلات، تصاویر و فیلم ها و گفت و گوها و دیگر آثار مادی و معنوی مرتبط با جلال آل احمد و سیمین دانشور است که توسط تیم های تحقیقاتی، ادیبان، فرهیختگان، دانشمندان، نزدیکان، آشنایان و دوستان این ۲ نویسنده در اختیار این مجموعه قرار گرفته تا به صورت یکپارچه، منسجم و متمرکز، امکانات وسیعی را برای آشنایی، شناخت شخصیت و دیدگاه های جلال آل احمد و سیمین دانشور به پویشگران ادبی، علمی و بازدیدکنندگان عمومی و علاقه مند ارائه کند.
    شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران طی یک دهه اخیر پروژه های شاخص فرهنگی از جمله باغ کتاب تهران، مسجد ۷۲ تن، باغ موزه دفاع مقدس، باغ موزه قصر، سراسرنمای مقاومت (پانورامای دفاع مقدس)، پردیس تئاتر تهران، پردیس سینمایی ملت، پردیس سینمایی تماشا، پردیس آزادی، خانه موزه انتظامی، خانه موزه های آیت الله شهیدبهشتی، آیت الله شهیدمطهری و موزه علوم و نجوم دارآباد را ساخته و در اختیار شهروندان تهرانی قرار داده است.



    مطلب پیشنهادی

    معروف‌ترین مجسمه‌های شهری جهان + عکس

    معروف‌ترین مجسمه‌های شهری جهان + عکس

    از مارسی و ملبورن تا ونکوور و نیویورک، مجسمه‌هایی در شهرهای سراسر جهان ساخته شده‌اند که با القای مفاهیم هنری، اجتماعی و سیاسی تاکنون توجه طیف وسیعی از علاقه‌مندان را به خود جلب کرده‌اند.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *