جمعه , ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۹:۰۴ قبل از ظهر
  • کد خبر 16621
  • دردسرهای زندگی کنار بمب‌های عفونی | رهاسازی زباله‌های بیمارستانی در دشت‌های یک شهر
    دردسرهای زندگی کنار بمب‌های عفونی | رهاسازی زباله‌های بیمارستانی در دشت‌های یک شهر

    دردسرهای زندگی کنار بمب‌های عفونی | رهاسازی زباله‌های بیمارستانی در دشت‌های یک شهر

    دفن زباله‌های شهری به ویژه پسماندهای خطرناک همواره یکی از دغدغه‌های مدیریت شهری بوده است. نحوه دفن و مدیریت زباله‌های بیمارستانی یکی از مهمترین معضلات جوامع شهری و تهدیدی برای سلامت شهروندان است.

    وزارت بهداشت بیمارستان‌ها را موظف به بی خطرسازی و دفن مجزای زباله‌های عفونی از مبدأ کرده است، اما این اقدام هنوز در مراکز درمانی شهرستان گلپایگان انجام نمی‌شود و پسماندهای بیمارستانی بدون رعایت موارد استاندارد در طبیعت دشت شمال دفن می‌شود.

    نبود سیستم مناسب برای نظارت بر زباله‌های خروجی از بیمارستان‌ها و انکار این موضوع می‌تواند بر حجم زباله‌های عفونی بیفزاید و به تهدیدی برای سلامت شهروندان تبدیل شود، از این رو لازم است مسئولان هر چه سریع‌تر برای این موضوع چاره‌اندیشی کنند.

    شهرستان گلپایگان نیز با این معضل روبه‌رو بوده و لازم است راهکارهایی موثر به منظور بی‌خطرسازی پسماندها در نظر گرفته شود.

    دشت شمال دستخوش پسماندها

    جمعی از دوستداران محیط زیست گلشهر می‌گویند: حجم زیادی از زباله‌های بیمارستانی و عفونی شهرستان هر روز در دشت شمال گلشهر رها می‌شد، این مسئله با واکنش دوستداران محیط زیست مواجه و از انتقال زباله‌ها به دشت شمال جلوگیری شد. در این زباله‌ها موادی همچون، سرنگ‌های پر از خون بیماران، شیشه‌های آزمایشگاهی حاوی خون و ترشحات بیماران، پانسمان‌های آلوده، ظروف تخلیه ترشحات بدن بیماران، تیغ‌های جراحی، سرنگ، لباس‌های بیمارستانی، پسماند دارویی و مواد شیمایی مشاهده می‌شد.

    انتقال روزانه ۱۰۰ کیلو زباله بیمارستانی به سایت بازیافت

    محسن محسنی، مدیرعامل شرکت بازیافت شهرستان‌های گلپایگان و خوانسار توضیح داد: سال‌های متمادی پسماندهای بیمارستانی شهرستان گلپایگان در دشت شمال گلشهر دفن می‌شد که با مخالفت مردم منطقه از ورود و دفن جلوگیری شد.مدتی است پسماندهای بیمارستانی پس از بی‌خطر شدن به وسیله دستگاه اتوکلاو در کارخانه بازیافت دفن می‌شود.

    مدیرعامل شرکت بازیافت شهرستان‌های گلپایگان و خوانسار اظهار می‌کند: روزانه ۱۰۰ کیلو پسماند بیمارستانی در شهرستان تولید و به کارخانه بازیافت برای دفن انتقال داده می‌شود، اما روند بازیافت انجام نمی‌شود.

    محسنی تأکید می‌کند: مطب‌ها، درمانگاه‌ها و بیمارستان‌های شهرستان را موظف کردیم دستگاه زباله‌سوز را حتی به صورت مشترک خریداری کنند تا اثری از پسماندها باقی نماند و خاکستر آنها دفن شود؛ مقرر شده است این موضوع در جلسه نهایی ستاد بحران اعلام نتیجه شود. خطرناک‌ترین نوع پسماند، پسماند بیمارستانی است که ضرورت دارد با حرارت ضدعفونی شود، در غیر این صورت چنانچه شیرابه و میکروبی وارد آب‌های زیرزمینی شود، بیماری‌های خطرناکی برای شهروندان به دنبال دارد؛ لذا تأکید داریم دستگاه زباله‌سوز حتماً خریداری شود.

    برخورد قضائی در انتظار متخلفان

    شهاب برهانی، رئیس محیط زیست گلپایگان تاکید می‌کند: با پیگیری‌هایی که انجام دادیم از ورود پسماندهای بیمارستانی برای دفن در دشت شمال گلشهر جلوگیری و زباله‌ها تقسیم‌بندی شد تا پسماند مطب پزشکان و درمانگاه‌های شهرستان در بیمارستان امام حسین و آیت الله گلپایگانی به وسیله اتوکلاو بی‌خطر و سپس در کارخانه بازیافت به صورت اصولی دفن شود.

    او افزود: در سال جاری دو اخطاریه محیط زیستی به تمام مراکز درمانی شهرستان، مطب پزشکان، درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها داده شده است تا نسبت به تهیه دستگاه زباله‌سوز اقدام کنند و مقرر شده است نتیجه نهایی اعلام شود، در غیر این صورت مراکز متخلف به مراجع قضائی معرفی می‌شوند.



    مطلب پیشنهادی

    چرا خرید تاکسی برقی برای تهران واجب است؟ | ورود این تاکسی ها به پایتخت پس از عبور از چند فیلتر کارشناسی

    چرا خرید تاکسی برقی برای تهران واجب است؟ | ورود این تاکسی ها به پایتخت پس از عبور از چند فیلتر کارشناسی

    پای تاکسی‌های برقی که یکی از روش‌های حمل و نقل جدید عمومی در دنیاست، بالاخره به تهران هم باز شده اما مثل هر تغییری که با مقاومت روبرو می‌شود، این پدیده نیز مخالفانی در پایتخت دارد و عده‌ای به دنبال ساختن نقاط ضعف برای آن هستند تا از ورود آن جلوگیری کنند.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *