پنجشنبه , ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۵:۵۷ بعد از ظهر
  • کد خبر 13499
  • نقش فضاهای محله‌ای در مشارکت پذیری شهروندان
    برنامه شهرداری برای ساخت محله‌های ایرانی-اسلامی در تهران

    نقش فضاهای محله‌ای در مشارکت پذیری شهروندان

    مهدی ابراهیمی اظهار کرد: مشارکت فعالانه شهروندان در امور شهری نیازمند طراحی فضاهای شهری مشارکت محور است تا زمینه برای تعامل بیشتر و بهتر شهروندان فراهم شود.

    وی افزود: این فضاها می‌تواند زمینه و بستر را برای مشارکت مردم در امور شهری فراهم کند و حس تعلق آنها را نسبت به شهر و محل سکونت خود افزایش دهد.

    این دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری خاطرنشان کرد: هرچقدر شهروندان حس تعلق بیشتری نسبت به مکان سکونت خود داشته باشند، تمایل آنها برای مشارکت نیز بیشتر است و مردم از زندگی در چنین شهری احساس رضایت دارند در حالی که نبود زمینه و بستر مناسب برای مشارکت شهروندان، هویت شهری شهرهای ما و حس تعلق به مکان را با چالش مواجه می‌کند.

    ابراهیمی با تاکید بر اینکه مشارکت در سطوح محله‌ای از اهمیت زیادی برخوردار است، تصریح کرد: نحوه طراحی فضاهای شهری در سطوح منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در مشارکت پذیری شهروندان نقش مهمی دارد اما اهمیت طراحی فضاهای مشارکت محور در سطح محلات شهر به مراتب بیشتر است.

    وی با بیان اینکه پایداری حضور مردم در سطح محلات بیشتر است، اضافه کرد: شهروندان بیشترین زمان را در محل سکونت خود می‌گذرانند و از این جهت طراحی فضاهای محله‌ای و برنامه ریزی به منظور تعامل بیشتر شهروندان در سطح محلات اهمیت زیادی دارد.

    این دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری تاکید کرد: برنامه ریزی دقیق به منظور طراحی متناسب فضاهای تعاملی از جمله فضاهای سبز و فضاهای آموزشی، همچنین برگزاری رویدادهای هفتگی، به تقویت ارتباطات اجتماعی که یکی از مهمترین بسترهای تحقق مشارکت است، کمک بسیاری می‌کند.

    ابراهیمی گفت: ایجاد چنین فضاهایی در سطح محلات علاوه بر تقویت حس تعلق به مکان می‌تواند تا حد زیادی از مراجعه مکرر شهروندان به نقاط مختلف شهر که موجب ایجاد مشکلات زیادی برای زیرساخت‌های شهری می‌شود نیز جلوگیری کند.

    ایمنا



    مطلب پیشنهادی

    چرا خرید تاکسی برقی برای تهران واجب است؟ | ورود این تاکسی ها به پایتخت پس از عبور از چند فیلتر کارشناسی

    چرا خرید تاکسی برقی برای تهران واجب است؟ | ورود این تاکسی ها به پایتخت پس از عبور از چند فیلتر کارشناسی

    پای تاکسی‌های برقی که یکی از روش‌های حمل و نقل جدید عمومی در دنیاست، بالاخره به تهران هم باز شده اما مثل هر تغییری که با مقاومت روبرو می‌شود، این پدیده نیز مخالفانی در پایتخت دارد و عده‌ای به دنبال ساختن نقاط ضعف برای آن هستند تا از ورود آن جلوگیری کنند.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *