پنجشنبه , ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۸:۲۲ بعد از ظهر
  • کد خبر 17348
  • ۱۰ راهکار برای صرفه جویی در مصرف انرژی
    ۱۰ راهکار برای صرفه جویی در مصرف انرژی

    ۱۰ راهکار برای صرفه جویی در مصرف انرژی در فصل سرما

    انرژی یکی از مهم ترین منابع طبیعی بشریت است؛ اما مصرف بی رویه آن امروزه به یکی از بزرگ ترین مشکلات در دنیا تبدیل شده است.

    صرفه جویی در مصرف انرژی باید به بحشی از سبک زندگی ما تبدیل شود. مثرف انرژی در فثول مختلف سال متفاوت است ، فصل زمستان تاریک، سرد و طولانی مدت است در این میان هزینه‌هایی که برای گرم کردن خانه استفاده می‌شود ممکن است گران قیمت باشند با این تفاسیر همیشه باید به فکر راهی بود که به راحتی خانه را گرم کند و در عین حال هزینه‌ی زیادی را در بر نداشته باشد. همچنین با کاهش مصرف انرژی بتوانیم کمک کنیم انرژی در اختیار همه قرار بگیرد.
    در ادامه‌ی این گزارش راهکار‌هایی که گرم نگاه داشتن خانه را با حداقل هزینه محقق می‌کند، ذکر کرده ایم.
    ۱-تنظیم صحیح ترموستات برای صرفه جویی در انرژی 

    در فصل زمستان عمده افراد ترموستات خانه را بر روی هفتاد و پنج (۲۳ درجه سانتی گراد) تنظیم می‌کنند که همین باعث افزایش هزینه‌های آن خواهد شد، به راحتی می‌توان دما را بر روی شصت و هشت (۲۰ درجه سانتی گراد) تنظیم کرد و به این ترتیب تا حدود ۶.۲ درصد هزینه‌ها صرفه جویی کرد، اگر سردتان شد می‌توانید جوراب و لباس گرم‌تر بپوشید. تنظیم وسایل گرمایشی با دمایی مناسب تر راهکار مناسبی است.

    ۲-درز گیری در و پنجره‌ها

    نصب درزگیرهای مناسب در و پنجره باعث می شود تا انرژی سرمایش یا گرمایش محیط داخلی ساختمان حفظ شود و تاثیر بسیار زیادی برای صرفه جویی در انرژی داشته باشد.

    ۳-استفاده از پرده‌های ضخیم

    پرده نقش عمده‌ای را در زیبایی دکوراسیون یک نشیمن یا اتاق‎های خواب یک خانه بر عهده دارند استفاده از پرده‌های پنبه‌ای در فصل زمستان می‌تواند از هدر رفتن گرما در طول شب جلوگیری کند.
    ۴-بخاری

    استفاده از بخاری می‌تواند ایده‌ی بسیار خوبی برای گرم نگه داشتن فضای خانه باشد، اما استفاده از آن می‌تواند هزینه‌ی زیادی را دربر داشته باشد، علاوه بر این بخاری می‌تواند بسیار خطرناک باشد و باعث آتش سوزی و یا خفگی شود.

    ۵-استفاده از فرش مناسب

    فرش‌ها و زیر اندازهای ضخیم نیز می‌توانند به عنوان عایقی برای گرم نگه داشتن محیط خانه مورد استفاده قرار گیرند.

    ۶-پنکه سقفی

    همانطور که می‌دانید هوای گرم در نزدیکی سقف خانه به دام می‌افتد شما می‌توانید با استفاده از یک پنکه‌ی سقفی هوای گرم را در خانه به جریان بیندازید.

    ۷-شومینه

    شومینه‌ها منابع عالی گرما در یک اتاق محسوب می‌شوند، اما در این بین ممکن است اشکالاتی هم داشته باشند؛ به عنوان مثال همه‌ی بخش‌های یک خانه را به خوبی گرم نمی‌کنند و علاوه بر آن باید قبل از استفاده از شومینه از باز بودن راه خروجی آن مطمئن شوید تا خانه تان پر از دود نشود.

    ۸-استفاده از ورقه فویل

    یکی از راه‌های جلوگیری از هدررفت گرما، استفاده از فویل آلومینیومی منعکس کننده گرما در پشت رادیاتور‌ها و شوفاژ‌های مدل‌های دیواری است، نصب این فویل‌ها باعث می‌شود تا گرما از طریق دیوار از فضای خانه خارج نشود همچنین، در برخی مغازه‌ها می‌توان این ورقه‌های فویل را به راحتی و ارزانی پیدا کرد.

    ۹-استفاده از نور خورشید

    هرچند ما موافق عایق کردن پنجره‌ها هستیم، اما این‌ها دلیل نمی‌شود ارزش نور خورشید را فراموش کنیم؛ پس اجازه دهید در هنگام روز نور خورشید به داخل خانه وارد شود تا از این منبع گرمایشی رایگان و طبیعی استفاده کنید.
    در طول روز، پرده‌ها باید کنار باشند، اما بلافاصله پس از کاهش اشعه خورشید پرده‌ها را دوباره به حالت عادی برگردانید تا از هدررفت دما جلوگیری کنید.۱۰-خلوت کردن اطراف رادیواتور‌ها

    از قراردادن مبلمان بزرگ در کنار شوفاژ‌ها خودداری کنید چرا که به مرور زمان مبلمانی که کنار شوفاژ قرار داده شده، گرما را به خود جذب می‌کند و نمی‌گذارد تا این گرما به فضای خانه برسد.
    ۱۱-استفاده از مصالح ساختمانی مقاوم و ویژه عایق کاریدر هر شهری ساختمان ها باید با توجه به آب و هوای حاکم در آن ساخته شوند تا شرایط لازم برای صرفه جویی در مصرف انرژی به طور کامل فراهم شود.

    برای مثال در محیط های گرمسیر باید از مصالح ساختمانی استفاده شود که دمای داخل خانه با استفاده از هوای بیرون تغییر پیدا کرده و انرژی کمی برای خنک کردن داخل ساختمان صرف شود.

    تهیه و تنظیم: مصطفی محمودی



    مطلب پیشنهادی

    چرا خرید تاکسی برقی برای تهران واجب است؟ | ورود این تاکسی ها به پایتخت پس از عبور از چند فیلتر کارشناسی

    چرا خرید تاکسی برقی برای تهران واجب است؟ | ورود این تاکسی ها به پایتخت پس از عبور از چند فیلتر کارشناسی

    پای تاکسی‌های برقی که یکی از روش‌های حمل و نقل جدید عمومی در دنیاست، بالاخره به تهران هم باز شده اما مثل هر تغییری که با مقاومت روبرو می‌شود، این پدیده نیز مخالفانی در پایتخت دارد و عده‌ای به دنبال ساختن نقاط ضعف برای آن هستند تا از ورود آن جلوگیری کنند.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *