چهارشنبه , ۲۰ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۰۹ بعد از ظهر
  • کد خبر 15899
  • ویژگی‌های معماری بومی و الزامات اقلیمی شهر در اجرای طرح‌ها مورد توجه قرار گیرد
    ویژگی‌های معماری بومی و الزامات اقلیمی شهر در اجرای طرح‌ها مورد توجه قرار گیرد

    ویژگی‌های معماری بومی و الزامات اقلیمی شهر در اجرای طرح‌ها مورد توجه قرار گیرد

    فاطمه افخمی روز دوشنبه در نخستین جلسه کمیته تخصصی معماری، طراحی شهری و ساختمان برای بررسی، هدایت و راهبری طرح های معماری، طراحی شهری و نقشه های ساختمانی در اجرای طرح نهضت ملی مسکن افزود: ایجاد گونه های متنوع مسکونی و رعایت حداکثر تنوع در مشخصات کمی و کیفی واحدهای مسکونی و هماهنگی معماری بناها با ویژگی های جمعیتی (بعد خانوار)، اقتصادی و شیوه زندگی مخاطبان ضروری است.
    وی اظهار داشت: توجه به ویژگی های معماری زمینه و اجتناب از ایجاد مجتمع های مسکونی با مقیاس نامتناسب با ویژگی های کالبدی بافت پیرامون (به لحاظ تراکم، تعداد طبقات، دانه بندی و …) به ویژه در توسعه های درونی، ایجاد امکان بهره برداری و استفاده بهینه از تابش آفتاب، جریان باد، جلوگیری از ایجاد آلودگی در منابع طبیعی، مناسب سازی بناها و فضاهای شهری برای توانخواهان با تاکید بر رعایت ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت از ویژگی ها و الزامات معماری است.
    رییس اداره معماری و بافت های واجد ارزش معاونت شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی گفت: به منظور ارتقای کیفیت فضاهای عمومی و سایت محیط مسکونی توجه به الزامات طراحی شهری و رعایت موارد تاثیرگذار در تهیه طرح ها ضروری است.
    افخمی، ادامه داد: رعایت اصل محرمیت و عدم اشرافیت و ویژگی های اقلیمی شهر در طراحی معابر و فضاهای باز، تامین کامل سطوح و سرانه خدمات پشتیبان سکونت، ایجاد واحدهای همسایگی در طراحی مجموعه های مسکونی، رعایت هم پیوندی مجموعه مسکونی با محدوده پیرامون از نظر کالبدی، ارتباطی و طبیعی و ایجاد سازمان فضایی خوانا بر اساس مسیرها، فضاهای عمومی و مراکز استقرار خدمات عمومی لازم است.
    وی یادآوری کرد: نشانه های چشم اندازها، عناصر شاخص طبیعی و مصنوع، ایجاد مراکزی در سطوح مختلف مجموعه، با کاربری های مختلط و متنوع و فضاهای باز به منظور برقراری زمینه تعاملات اجتماعی، ایجاد زمینه های نظارت اجتماعی بر فضاهای عمومی و پرهیز از ایجاد فضاهای ناامن و بی دفاع، ایجاد سلسله مراتب در دسترسی به بناهای مسکونی، تامین دسترسی های اضطراری و امکان امداد رسانی در مقیاس های مختلف از الزامات طراحی شهری است.
    در این جلسه که با حضور مدیرکل راه و شهرسازی، معاون شهرسازی و معماری و اساتید دانشگاه های تبریز و سایر اعضا برگزار شد، طرح نهضت ملی مسکن شهر مرند مورد بررسی و ارزیابی اعضای جلسه قرار گرفت.

    ایرنا



    مطلب پیشنهادی

    برزن نیوز: طرح ترافیک تهران که بیش از چهار دهه از آغاز اجرای آن می‌گذرد، این روزها در آستانه تغییراتی جدید قرار دارد. مدیریت شهری پایتخت در حال بررسی پیشنهادهایی است که می‌تواند ساختار فعلی این طرح را دستخوش تحول کرده و شیوه مدیریت تردد خودروها در سطح شهر را تغییر دهد.

    طرح ترافیک تهران در مسیر تحول؛ بررسی گسترش محدوده و اجرای مدل پیمایش‌مبنا

    برزن نیوز: طرح ترافیک تهران که بیش از چهار دهه از آغاز اجرای آن می‌گذرد، این روزها در آستانه تغییراتی جدید قرار دارد. مدیریت شهری پایتخت در حال بررسی پیشنهادهایی است که می‌تواند ساختار فعلی این طرح را دستخوش تحول کرده و شیوه مدیریت تردد خودروها در سطح شهر را تغییر دهد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *