یکشنبه , ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۵:۳۹ قبل از ظهر
  • کد خبر 8230
  • خلأ طرح جامع تولید مسکن
    علاءالدین ازوجی در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح لزوم اجرایی شدن مدل سازی اطلاعات ساخت و ساز (BIM) در طرح های عمرانی کشور گفت: با نهادینه شدن این نوع ساخت و ساز، حداقل ۱۰ درصد از منابع تخصیص داده ذخیره خواهد شد و به این ترتیب می‌توان این منابع را به تکمیل و ساخت پروژه های دیگر اختصاص داد. وی لزوم بهره گیری از اینگونه مدل ساخت در صنعت احداث را ضروری خواند و افزود: باید تلاش کنیم که این موضوع در برنامه هفتم توسعه کشور لحاظ شود تا عمومیت پیدا کند و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران آمادگی نیز دارد که پیشگام اجرای این مدل در کشور شود. ازوجی تاکید کرد: کاهش هزینه‌های دولت، افزایش درآمد دولت، بهینه شدن منابع و سرمایه و در نهایت رضایت مردم در کسب خدمات از ویژگی‌های اینگونه مدل ساخت است که با اجرایی شدن آن در استان تهران می توان انتظار داشت استان های دیگر نیز از این تجربه به عنوان یک الگو استفاده کنند. به گزارش ایسنا، امروزه مدل‌سازی اطلاعات ساخت کاربرد گسترده‌ای از طراحی و ساخت تا بهره‌برداری و حتی مرحله تخریب ساختمان‌ها پیدا کرده‌است. این فناوری با نمایش دیجیتال خصوصیات ساختمان مدیر پروژه و ذی‌نفعان را در هر مرحله برای تصمیم‌گیری درست یاری می‌کند. مدل‌سازی اطلاعات ساختمان کلیه فعالیت‌های مدیریت ساخت، بر اساس اسناد قرارداد، به دو مقوله نقشه‌ها و مشخصات وابسته هستند، به این صورت که به کمک نقشه‌ها کمیت کار و براساس مشخصات فنی، کیفیت آن تعریف می‌گردد مدل سازی اطلاعات ساخت و ساز به عبارت فنی یک مدل CAD است که به یک پایگاه داده (Data Base) متصل می‌باشد، به نحوی که هر گونه اطلاعات مربوط به پروژه را می‌توان در آن ذخیره کرد؛ بنابراین BIM به عنوان یک منبع مشترک اطلاعات، بین کل تیم طراحی و اجرای ساختمان، عمل می‌کند.

    جای خالی مهندسان شهرساز در شهرسازی یزد

    مهدی سالاری در نشست هم اندیشی مهندسان شهرساز اظهار داشت: تفکر شهرسازی در بسیاری از تصمیم گیری های امروز شهر دیده نمی شود و نتیجه آن افزایش حجم پرونده های ورودی به کمیسیون های ماده ۱۰۰ است.

    وی افزود: بسیاری از تخلفاتی که در کمیسیون‌ها بررسی می‌شود ناشی از ضعف طرح های جامع، هادی روستایی و تفصیلی شهری است که بدون نقش آفرینی مهندسان شهرساز مصوب و اجرایی شده است.

    سالاری ادامه داد: حتی در کمیسیون ماده ۵ که مسئولیت صیانت از طرح های شهری و مراقبت بر اجرای آنها را بر عهده دارد نیز شاهد حجم زیادی از پرونده هایی هستیم که در انتظار تغییر کاربری هستند.

    رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد گفت: این روند مناسب نیست و حاکی از این است که هنوز در استان یزد شهرسازان در جایگاه واقعی خودشان قرار نگرفته اند. برای پررنگ کردن نقش مهندسان شهرساز،  نقش سازمان نظام مهندسی و شهرداری بسیار مهم است.

    وی توضیح داد: در حال حاضر تنوع شوراها و مراکزی که باید در خصوص طرح ها نظر دهند، باعث می شود این طرح ها به گونه ای مصوب شود که پاسخگوی نیاز واقعی بسیاری از شهرها و مردم نباشد.

    سالاری اضافه کرد: امروز مردم در یزد به دلیل اینکه به بخشی از ضوابط طرح تفصیلی علاقه ای ندارند و عقیده دارند عملیاتی شدنی نیست، به فرآیند دو نقشه ای روی آورده اند که به صنعت ساختمان و حاکمیت شهرداری آسیب می زند.

    وی افزود: عقیده دارم مهندسان شهرساز باید مورد توجه قرار گیرند، باید به آنها احترام بگذاریم و مراقبت کنیم تا کسی اجازه پیدا نکند خارج از روند مهندسان شهرساز، طرحی را تصویب کرده و به مرحله اجرا درآورد.



    مطلب پیشنهادی

    طرح ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی اصلاح شد

    اصلاح طرح ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی در مجلس

    نمایندگان مجلس جهت تامین نظر شورای نگهبان، طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی را اصلاح کردند.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *