چهارشنبه , ۱ مهر ۱۴۰۵ - ۴:۴۰ قبل از ظهر
  • کد خبر 21030
  • مطالعات حریم گسلی ۹ شهر در دولت سیزدهم به اتمام رسید
    مطالعات حریم گسلی ۹ شهر در دولت سیزدهم به اتمام رسید

    مطالعات حریم گسلی ۹ شهر در دولت سیزدهم به اتمام رسید

    علی بیت‌اللهی رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی  به تشریح اقدامات انجام شده آن مرکز در شناسایی حریم گسلی شهرها، تدوین دستورالعمل‌های ساخت در این پهنه‌ها و ممنوعیت‌هایی که در این عرصه‌ها مورد تأکید است پرداخت و گفت: در سنوات گذشته حریم گسلی ۶ شهر تهران، تبریز، مشهد، کرج، زنجان و کرمان شناسایی، مصوب و ابلاغ شد. در سال ۱۴۰۰ نیز دستورالعمل ساخت بر روی حریم گسلی توسط شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران ابلاغ شد که بر اساس آن ساخت ساختمان‌های عمومی همچون بیمارستان‌ها و مدارس در این پهنه‌ها ممنوع شد.

    بیت‌اللهی توضیح داد: بر اساس دستورالعمل ساخت بر روی حریم گسلی ساخت ساختمان‌های مسکونی با ضوابطی در این پهنه‌ها مجاز است به این شرط که میزان مخاطرات را به کمترین سطح خود کاهش دهد. از جمله مهم‌ترین این ضوابط شامل کاهش تعداد طبقات و مقاوم‌سازی است.

    رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: شناسایی حریم گسلی ۹ شهر اردبیل، لاهیجان، ساری، قائمشهر، گرگان، شیراز، سی‌سخت، بم و ارومیه که در سنوات گذشته مطالعه آن‌ها مصوب شد در دولت سیزدهم انجام شد که هم اکنون مراحل نهایی را برای تصویب و ابلاغ طی می‌کند.

    به گفته وی، شناسایی حریم گسلی ۲۴ شهر دیگر نیز که عمدتاً مراکز استان‌ها هستند نیز در دولت سیزدهم در برنامه قرار گرفت که برخی از آن شهرها شامل خوی و دماوند که لرزه‌خیزی بالا دارند را شامل می‌شود. عمده بازدیدهای میدانی شناسایی حریم گسلی این ۲۴ شهر نیز انجام شده است.



    مطلب پیشنهادی

    خسارت ۲۰ هزار میلیارد تومانی به گردشگری؛ ۱۴۹ بنای تاریخی آسیب دید

    خسارت ۲۰ هزار میلیارد تومانی به گردشگری؛ ۱۴۹ بنای تاریخی آسیب دید

    نایب‌رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران با اعلام برآورد بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان خسارت به کسب‌وکارهای گردشگری گفت: ۱۴۹ بنای تاریخی نیز آسیب دیده‌اند و بازسازی آنها حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه خواهد داشت.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *