یکشنبه , ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱:۰۹ قبل از ظهر
  • کد خبر 1379
  • پژوهشگاه شهر

    طرح پژوهشگاه شهر طراحی و در دست اجراست

     بابک نگاهداری در دومین همایش ایده بازار تخصصی شهری که امروز (سه شنبه) برگزار شد، گفت: در ۴ سال گذشته تعداد ۳۰ اقدام تأسیسی در مرکز مطالعات صورت گرفته است که یکی از آن ها ایده بازار تخصصی شهری بود.

     وی با اشاره به رشد فعالیت های پژوهشی و هم چنین انتشارات مرکز گفت:  با تلاش همکاران توانسته ایم انتشارات این مرکز را رشد دهیم، به طوری که بیش از ۳۰۰ جلد کتاب در یک آرشیو مجهز در این مرکز نگهداری می شود.

     نگاهداری با بیان این که در بخش نشست‌های تخصصی که در سال گذشته انجام شده است شاهد رشد ۲ برابری هستیم عنوان کرد: این مرکز در رابطه با پروژهای شهری رشد چشمگیری داشته، به طوری که در سال ۹۲، تعداد ۱۲۱ پروژه شهری و در سال ۹۵، تعداد ۲۴۴ پروژه شهری در این مرکز داشته ایم،

    رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با اشاره به اینکه در تلاش هستیم تا بتوانیم رشد و توسعه پروژه های شهری را افزایش دهیم و در این راستا زنجیره از ایده تا ثروت را رشد دهیم، اضافه کرد: در یک رویکرد نوین وظیفه این مرکز تنها پژوهش نیست، بلکه ایده سازی و تجاری سازی پروژه ها است.

    وی تصریح کرد: برپایی این ایده بازار اولین حلقه را ایجاد کرده است و امیدواریم سایر دستگاه‌های مرتبط، سایر حلقه‌ها را پوشش دهند.

    نگاهداری تأکید کرد: درباره ایده بازار و فعالیت های مربوط به ایده پردازی چند جنبه مهم وجود دارد که نخستین و مهم ترین آن بحث اشتغال زایی و ایجاد بازار کار برای قشر تحصیلکرده و رفع بیکاری است که ریشه در فناوری نوین دارد و اگر مراحل تکامل این ایده ها تا رسیدن به بازار طی شود، موجب رفع بیکاری خواهد شد.

    رئیس مرکز مطالعات عنوان کرد: دومین جنبه آن بحث ثروت آفرینی ملی است که ارزش افزوده مبتنی بر فناوری نقش مهمی در ارزش افزوده بیشتر نسبت به سایر پروژه ها و نقش آفرینی آن در ثروت آوری ملی برای کل کشور دارد.

    وی گفت: جنبه دیگر این است که بسیاری از این ایده ها و فعالیت های دانش بنیان باعث ایجاد شفافیت و سلامتی در طراحی خدمات نوین شده و موجب شده تا سیستم نظارتی نوین و در نتیجه افزایش اعتماد عمومی، احساس سلامت و شفافیت در میان مردم ایجاد گردد.

    نگاهداری با بیان اینکه بحث بعدی تحول آفرینی در بعد مدیریت است که سطح ارائه خدمات را بالا می برد، افزود: سرمایه گذاری در بحث نوین شهری هنوز در کشور ما به درجه لازم نرسیده و در بخش خصوصی هنوز این قدرت را پیدا نکرده است و دولت و شهرداری در حال تلاش برای حل مشکل سرمایه گذاری هستند که با وجود مشکلاتی که وجود دارد، برای رشد و پیشرفت شهر چاره‌ای جز طی کردن این میسر نداریم.

    وی در پایان خاطر نشان کرد: از مجموع آثار ارسال شده به دبیرخانه تعداد ۵۲ ایده مربوط به معماری و شهرسازی، ۱۳۶ ایده حمل نقل و ترافیک، ۲۱۱ ایده مربوط به محیط زیست و خدمات شهری، ۶۷ ایده اقتصاد و مدیریت شهری، ۱۲۳ ایده اجتماعی و فرهنگی، ۴۵ ایده فنی و عمرانی همچنین ۲۰ ایده در زمینه بحران بوده است و در نظر داریم روی بحث بحران تمرکز بیشتری داشته باشیم.

    علی فرهادی معاون علم و فناوری مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران نیز در این مراسم گزارشی از مجموع فعالیت های انجام شده در ارتباط با برگزاری ، داوری و هم چنین روند ارزیابی ایده های ارسالی به دبیرخانه ایده بازار شهری ارائه داد و از دائمی بودن دبیرخانه ایده بزار شهری خبر داد.

    گفتنی است در پایان مراسم ازصاحبان ۳ ایده برتر دومین ایده بازار شهری به ترتیب ایده اول تحت عنوان قطار یاب، اتوبوس یاب و پارکینگ یاب اثر سید رضا هاشمی، ایده دوم شهر کاب اثر گروه نوآوری شهری و ایده  سوم درب و دریچه های هوشمند مورد استفاده در معابر و اماکن شهری با قابلیت تنظیم ارتفاع اثر مهدی مومنی نور آبادی با اهدا لوح و جوایز مادی تقدیر به عمل آمد.



    مطلب پیشنهادی

    طرح ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی اصلاح شد

    اصلاح طرح ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی در مجلس

    نمایندگان مجلس جهت تامین نظر شورای نگهبان، طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی را اصلاح کردند.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *