شنبه , ۲۳ خرداد ۱۴۰۵ - ۲:۴۲ بعد از ظهر
  • کد خبر 21905
  • مهار فرونشست زمین نیازمند مدیریت یکپارچه منابع آب است/ شهرسازی بی ضابطه کنترل شود
    تهران از استان‌های پیشرو در فرونشست زمین است/ مرگ آبخوان‌ها در اثر فرونشست

    ۴۰ درصد جمعیت کشور در جوار پهنه های فرونشست زمین هستند

    « علی بیت اللهی» روز یکشنبه در نشست تخصصی مدیریت مشارکتی تالاب های کشور که به مناسبت روزجهانی تالاب دردانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزارشد،افزود: ۱۰ درصد اراضی کشور را پهنه های فرونشست دربرگرفته واین رقم بسیار است چراکه حوزه های شهری کمتر از یک درصد مساحت کل کشور را دارد.

    وی بیان کرد: ۱۵۰میلیارد مترمکعب آب زیر زمینی که پیش ازاین به آن تجدید پذیر می گفتند از دست دادیم ، بطور متوسط ۶ دهم متر و دربرخی جاها یک و نیم متر افت سطح آبریز داریم .
    بیت اللهی گفت: ۴۰۰ شهر در معرض خطر فرونشست زمین هستند و بسیاری از آثار تاریخی و مستثنات را در این پهنه ها داریم که تحت تاثیر قرارمی گیرند .
    وی اضافه کرد: در اصفهان ۳۵۰مدرسه در پهنه فرونشست قرار دارند که ۴۵ مدرسه تخلیه شده و اگر به حق آبه تالاب گاوخونی توجه می کردیم ، این حوادث نبود .
    بیت اللهی ادامه داد: اگر همین روند ادامه یابد ۱۰سال بعد کل آبخوان های شهر اصفهان از بین می رود ؛حفظ تالابها ، راهبرد بنیادین در کاهش خطر فرونشست زمین است که باید به آن نگاه ویژه داشت .
    «مهری اثنی عشری» مدیر طرح حفاظت از تالاب های ایران نیز در این نشست اظهار کرد: امروز تالاب ها با چالش های روز افزون مواجه هستند.
    وی افزود: باید تعادل بین بهره برداری خردمندانه و منابع داشت که در سیاستگذاری ها و مدیریت نیز باید دیده شود.
    اثنی عشری ادامه داد: ۴۹ تالاب در برنامه مدیریت جامع که بصورت مشارکتی در شورای های برنامه ریزی و توسعه استان ها مصوب شده مدنظر قراردادیم .
    وی گفت: اجرایی شدن این برنامه خیلی اهمیت دارد و باید به درستی و کامل اجرا شود .
    اثنی عشری اظهار کرد: برای جوامع محلی ، دانش آموزان و گروه های مختلف اجتماعی آموزش های لازم را داشتیم و هدف آگاهی رسانی و افزایش مشارکت های مردمی بوده است .
    وی تاکید کرد: ثبت تالاب به تنهایی برای حفاظت از آن ها کافی نیست بلکه نیازمند برنامه های مدیریتی نیز می باشد.

    اتثنی عشری گفت: در این میان ضرورت دارد دستگاه‌های اجرایی طبق شرح وظایف مطروحه در زمینه احیای تالاب ها تلاش کنند.

    وی اظهار کرد: توسعه ناپایدار در بخش کشاورزی قابل قبول نیست ،لازم است با اجرای برنامه ها منسجم تر عمل بکنیم و طرح تالاب دست آوردهای داشته که قابلیت گسترش داشته باشد در این میان از کشورهایی مثل ژاپن هم کمک گرفتیم.

    اثنی عشری یادآورشد: توسعه کشاورزی پایدار در ارومیه رقم خورد و از ظرفیت‌های مردمی محلی استفاده شد و امروز با موسسات تحقیقاتی و دانشگاه ها همراه شده ایم و دستاوردهای خوبی هم حاصل‌ شد.



    مطلب پیشنهادی

    برزن نیوز: طرح ترافیک تهران که بیش از چهار دهه از آغاز اجرای آن می‌گذرد، این روزها در آستانه تغییراتی جدید قرار دارد. مدیریت شهری پایتخت در حال بررسی پیشنهادهایی است که می‌تواند ساختار فعلی این طرح را دستخوش تحول کرده و شیوه مدیریت تردد خودروها در سطح شهر را تغییر دهد.

    طرح ترافیک تهران در مسیر تحول؛ بررسی گسترش محدوده و اجرای مدل پیمایش‌مبنا

    برزن نیوز: طرح ترافیک تهران که بیش از چهار دهه از آغاز اجرای آن می‌گذرد، این روزها در آستانه تغییراتی جدید قرار دارد. مدیریت شهری پایتخت در حال بررسی پیشنهادهایی است که می‌تواند ساختار فعلی این طرح را دستخوش تحول کرده و شیوه مدیریت تردد خودروها در سطح شهر را تغییر دهد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *