چهارشنبه , ۶ آبان ۱۴۰۵ - ۹:۳۳ بعد از ظهر
  • کد خبر 23821
  • حلقه مفقوده کریدور شمال-جنوب در آستانه تکمیل؛ راه‌آهن رشت-آستارا به فاز اجرایی نزدیک شد

    حلقه مفقوده کریدور شمال-جنوب در آستانه تکمیل؛ راه‌آهن رشت-آستارا به فاز اجرایی نزدیک شد

    برزن‌نیوز – پروژه راه‌آهن رشت-آستارا به طول ۱۶۲ کیلومتر که از آن به عنوان حلقه مفقوده شاخه غربی کریدور بین‌المللی شمال-جنوب یاد می‌شود، پس از سال‌ها انتظار و عبور از چالش‌های حقوقی، مالی و فنی، به مرحله اجرای عملیاتی نزدیک شده است.

    این مسیر ریلی با پیش‌بینی ۹ ایستگاه، زمینه اتصال شبکه ریلی ایران به قفقاز، روسیه و اروپا را فراهم می‌کند و نقش مهمی در کاهش زمان و هزینه جابه‌جایی کالا میان جنوب آسیا و بازارهای شمالی خواهد داشت. برآوردها نشان می‌دهد با بهره‌برداری از این خط، زمان حمل بار از بمبئی به مسکو از ۴۵ روز به ۲۱ روز کاهش یافته و هزینه‌های ترانزیت تا ۳۰ درصد کمتر می‌شود.

    فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، با اشاره به اهمیت راهبردی این مسیر گفت: تملک اراضی پروژه برعهده ایران است و ساخت خط با استفاده از منابع مالی حاصل از وام روسیه انجام خواهد شد. به گفته وی، طی یک سال گذشته بیش از ۱۲۰ کیلومتر از مسیر تملک شده و پیش‌بینی می‌شود فرایند تملک در آینده نزدیک تکمیل شود.

    وی همچنین از توافق سه‌جانبه ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان برای تدوین برنامه ترانزیت سالانه ۱۵ میلیون تن کالا خبر داد و ابراز امیدواری کرد با انعقاد قرارداد اجرایی، این پروژه در کمتر از سه سال به بهره‌برداری برسد. هدف‌گذاری دو کشور ایران و روسیه نیز تکمیل این مسیر تا سال ۲۰۳۰ است.

    هادی حق‌شناس، استاندار گیلان، از خرید کامل اراضی ۱۶۲ کیلومتری این محور خبر داد و اظهار کرد: تاکنون نیمی از هزینه خرید زمین‌ها پرداخت شده و برای تأمین مابقی، رئیس‌جمهور دستور لازم را به سازمان برنامه و بودجه صادر کرده است.

    وی با بیان اینکه عملیات اجرایی پروژه متوقف نشده، افزود: تاکنون زیرسازی ۳۷ کیلومتر از مسیر تکمیل شده و ۱۰ کیلومتر دیگر نیز در دست اجرا قرار دارد. حق‌شناس همچنین تأکید کرد در صورت نهایی نشدن همکاری با طرف روسی، وزارت راه و شهرسازی اجرای پروژه را با استفاده از ظرفیت پیمانکاران داخلی دنبال خواهد کرد.

    استاندار گیلان هزینه خرید اراضی را حدود ۶ هزار میلیارد تومان و اعتبار مورد نیاز برای اجرای پروژه را حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: تأمین منابع مالی، عامل اصلی افزایش سرعت عملیات اجرایی خواهد بود.

    در همین حال، محمد پردل‌نژاد، مدیر حوزه طرح‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل در گیلان، با اشاره به شرایط خاص زمین‌های شالیزاری و باتلاقی مسیر، گفت: برای تثبیت بستر پروژه از مصالح حاصل از لایروبی بنادر و نیروگاه‌های سیکل ترکیبی استفاده خواهد شد که روشی اقتصادی و کارآمد به شمار می‌رود.

    وی افزود: این محور ریلی از ایستگاه‌های رشت، انزلی، صومعه‌سرا، شهرک صنعتی، رضوانشهر، پره‌سر، تالش، آستارا، لیسار، هویق و لوندویل عبور می‌کند و پس از پیشرفت مناسب عملیات اجرایی، ساخت ایستگاه‌ها نیز آغاز خواهد شد.

    راه‌آهن رشت-آستارا یکی از مهم‌ترین پروژه‌های زیرساختی کشور محسوب می‌شود که تکمیل آن می‌تواند ضمن تقویت جایگاه ایران در کریدورهای بین‌المللی، سهم کشور از بازار ترانزیت منطقه را افزایش داده و به ابزاری مؤثر در توسعه تجارت و دیپلماسی اقتصادی تبدیل شود.



    مطلب پیشنهادی

    محدودیت کارت سوخت جایگاه‌ها در ۱۱ استان؛ رانندگان در سفر چگونه بنزین بزنند؟

    محدودیت کارت سوخت جایگاه‌ها در ۱۱ استان؛ رانندگان در سفر چگونه بنزین بزنند؟

    برزن‌نیوز ـ طرح محدودسازی استفاده از کارت اضطراری جایگاه‌های سوخت با هدف افزایش استفاده از …

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *